ACUITATE

Te sfătuiesc să cumperi de la Mine… doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii și să vezi.
Apocalipsa 3:18

Capacitatea de a distinge detaliile cele mai fine este necesară unor profesii cum ar fi ceasornicarii sau cei care lucrează cu elemente miniaturale. Din punct de vedere spiritual, acuitatea vizuală este necesară pentru a distinge diferențele fine dintre adevăr și minciună sau dintre nuanțe de finețe ale adevărului. De reținut că ceasornicarii și miniaturiștii nu se aventurează să-și facă meseria doar cu ochiul liber, ei folosesc fie un monoclu sau lupă, dacă nu chiar un microscop.

Cercetarea adevărului nu este o treabă mai puțin pretențioasă decât mecanica fină sau microelectronica. Duhul Sfânt este Cel care ne asistă în înțelegerea și aplicarea corectă a adevărului la viața personală și, mai important, în transmiterea adecvată a mesajului lui Dumnezeu către biserică și către cei din jur.

De multe ori ființa umană se simte liberă să-și exprime diferitele stări sufletești de moment, făcând apel la sinceritatea personală și dreptul de exprimare liberă, garantat prin legile fundamentale ala societății. Numai că lucrurile se pot complica destul de rău, dacă din nebăgare de seamă vrăjmașul prinde ocazia de a inspira o idee, un comentariu sau o luare de poziție. Mai ales atunci avem nevoie de alifia pentru ochi ca să distingem propria greșeală și a avea curajul și puterea de a reveni la timp până când răul nu se multiplică. Rețelele de socializare vor lucra exponențial pentru a împrăștia fulgii neglijenței în serviciu.

Doctoria pentru ochi trebuie folosită permanent. Pentru aceasta trebuie solicitată permanent de la farmacia divină. Rețeta este compensată sută la sută, dar produsul trebuie solicitat permanent. Rugăciunea pentru Duhul Sfânt este o rugăciune permanentă, pentru că nevoia de Duhul Sfânt este o nevoie permanentă. Dacă din nebăgare de seamă ne-am decuplat de la Sursa de inspirație și călăuzire, lucru care se poate întâmpla aproape imperceptibil, am greșit un macaz, care poate fi foarte important. Sigur că situația nu este fără soluție, dar cu câtă pierdere de timp sau mijloace, dacă nu cumva și pierderi sufletești pentru a reface parcursul deviat.

Doamne, am nevoie astăzi de alifia pentru ochii. Din farmacia Ta divină trimite-mi doza de care am nevoie. Îți mulțumesc. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video