ACȚIUNE

Noaptea, Pavel a avut o vedenie:un om din Macedonia stătea în picioare și i-a făcut următoarea rugăminte: „Treci în Macedonia și ajută-ne!”
Faptele 16:9

Oamenii credinței sunt și oameni de acțiune. Este adevărat că prin credință se pot muta munții, dar acest lucru presupune și destul de multă implicare și acțiune.

După modelul luat de Moris Venden de la George Miller, unul dintre cele opt principii ale cunoașterii voii lui Dumnezeu este acela de a nu lăsa să treacă ocazia favorabilă și de a acționa la momentul oportun.

Pot fi situații în care nu avem toate detaliile planului de acțiune, dar a sosit timpul de a face ceva, de a lua o decizie și de a acționa. Atunci putem spune lui Dumnezeu următoarele:

„Doamne, după cea mai bună lumină pe care o am, înțeleg că trebuie să fac ceva în cazul de față. Este adevărat că nu înțeleg toate implicațiile deciziei pe care o iau, dar nu am mai multă lumină și nu știu altceva mai bun de făcut. Așez această hotărâre în mâinile Tale. Eu fac ce cred că este bine să fac, dar în marea Ta înțelepciune și îndurare, binevoiește să îndrepți lucrurile pe făgașul voii Tale. Am nevoie de conducerea și călăuzirea Ta în această acțiune. Dă-mi curajul de a abandona planul, dacă acesta se dovedește că nu funcționează și nu este după voia Ta. Iartă-mi greșelile făcute din neștiință și redu la minimum efectele secundare ale acestora. În Tine este toată speranța mea de reușită și numai Ție să-Ți fie adusă lauda, cinstea și slava. În vecii vecilor, Amin!”

Asemenea apostolului Pavel, putem avea inițiative personale care ni se par cele mai corecte și îndreptățite, dar dacă Dumnezeu are un alt plan mai bun decât al nostru, trebuie să fim dispuși de a trece în Macedonia, chiar dacă nu am mai făcut lucrul acesta. Oamenii de acțiune încearcă lucruri noi, mai ales dacă acestea constituie, în mod explicit, voința descoperită a lui Dumnezeu.

Este mult mai bine de a ne asuma riscurile unei acțiuni alături de Dumnezeu, decât a ne feri de provocări din dorința de conservare.După cea mai bună înțelegere și expertiză de care suntemcapabili,conectați la sursa de putere de la Dumnezeu să ne asumăm responsabilitatea acțiunilor.

Doamne, spun alături de Pavel: „Pot totul în Hristos care mă întărește!” Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor