ACRIBIE

Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun și credincios, ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.”
Matei 25:21

Este adevărat că termenul de „acribie” sună destul de ciudat, dar Dicționarul îi stabilește domeniul de aplicare în zona muncii academice, științifice și am putea adăuga și domeniul administrării resurselor.

În parabola cu talanții, cei doi care primiseră cinci și respectiv doi talanți au dat dovadă de muncă serioasă, responsabilitate, acuratețe și scrupulozitate în dezvoltarea valorilor încredințate. Aceasta este acribia. Stăpânul a evaluat lucrarea fiecăruia și a constatat existența unui fond sufletesc de excepție din care s-a născut și eficiența și randamentul aducător de profit. Rob bun și credincios înseamnă un suflet consacrat până în cele mai mici amănunte proiectului și Stăpânului. Este de așteptat ca zi și noapte robul cel bun și credincios să fie dedicat misiunii sale. El caută soluții, încearcă variante, își asumă riscuri, ia decizii și este permanent în stare de alertă. Este cu ochii pe bursa de valori. Urmărește trendurile. Caută să se specializeze cât mai bine încât talanții încredințați să aducă venit maxim pentru Stăpân.

Ideea de recompensă este foarte puțin prezentă în perioada de exercițiu bugetar. Cei doi robi buni și credincioși sunt motivați de dragostea și credincioșia lor față de Maestru, iar acest lucru le dă puterea de muncă și creativitatea de care au nevoie pentru succesul proiectului lor. Recompensa vine de la sine, dar nu este nevoie ca ea să motiveze râvna și acribia celor doi agenți de bursă. Ei sunt pregătiți permanent să prezinte actele, registrele, înregistrările și rapoartele periodice, ba chiar au și documente pe care nu li le cere revizia, dar ei și-au confecționat instrumente de lucru pentru a-și face munca mai eficientă și pentru a putea controla mai bine evoluția cursului de schimb sau alte variabile care ar fi putut influența produsul final.

Acribia este rezultatul unei discipline personale autentice și de calitate. Toate energiile și cunoștințele personale sunt integrate într-o adevărată artă a administrării mijloacelor încredințate. Domeniul vieții spirituale este foarte recomandat pentru o slujire cu acribie. În parabola talanților este vorba despre administrarea creștină a vieții. Acribia în acest domeniu este mai mult decât de dorit, este indispensabilă. Veșnicia va oferi ocazii de împlinire și dezvoltare personală pe care avem nevoie să le deprindem de pe acum.

Doamne, pune în mine dorința arzătoare de a lucra pentru Tine cu devotament și acribie. Să fii mărit pentru rezultate. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video