ACREDITARE

Apoi, Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi și le-a dat putere să scoată duhurile necurate și să tămăduiască orice fel de boală și orice fel de neputință.
Matei 10:1

Ca să poți funcționa normal în misiunea personală ai nevoie de vocație. Aceasta are nevoie de recunoașterea semenilor, dar dacă n-ai acreditare nu poți da randamentul necesar. Acreditarea vine totdeauna de la autoritatea constituită legal, în baza vocației dovedite.

Isus i-a chemat pe studenții Săi și le-a acordat o acreditare provizorie am putea spune, că i-a mandatat să scoată demoni și să vindece orice altă formă de suferință. Ei aveau nevoie de un exercițiu practic în cursul la care participau. Învățătorul le-a acordat încredere și putere să lucreze un număr de ore necesare pentru a se deprinde cu beneficiarii și tehnicile învățate. În cea mai mare măsură ei trebuiau să folosească puterea cuvântului. Cu ajutorul cuvântului divin rostit de gura lor, ei trebuiau să alunge demonii și să aline suferințele. În consecință, ei câștigau o autoritate morală în baza căreia urmau să-și împărtășească și credința.

La întoarcere au prezentat cele mai frumoase rapoarte. Au constatat că metodele învățate funcționau foarte bine și au răsplătit încrederea pe care le-o conferise Maestrul. După un număr de reprize practice, ucenicii se pregăteau să primească acreditarea finală și avansarea la gradul de slujitori ordinați.

Procesul formării a cunoscut și câteva bâlbe. La poalele Muntelui Schimbării la Față ucenicii au constatat că anumite cazuri cereau o pregătire spirituală deosebită. Postul și rugăciunea de rutină nu erau suficiente și aveau nevoie de o consacrare specială pentru asemenea lucrări. Chiar și după examenul de licență și după acreditarea finală din Camera de sus, șeful clasei a cunoscut un derapaj dureros, ajungând chiar până la negarea convingerilor și a apartenenței, a identității. Dar, după aceea, Petru a urmat un program de redresare cu plâns, post și rugăciune de reconsacrare, iar la Marea Tiberiadei a avut loc reexaminarea și reintegrarea în program.

Toate aceste realități ale lucrării au fost scrise în Evanghelie pentru folosul nostru. Când Duhul primește undă verde de la propria noastră alegere de a sluji în lucrarea publică, El mobilizează sufletul cu o chemare interioară la slujire. Aproape instant vin și dotările spirituale ale darurilor personale și într-o zi o autoritate va da verdictul de acreditare. Atunci începe lucrarea în forță, cu bucuriile, riscurile și binecuvântările ei.

Doamne, am nevoie de reacreditarea Ta în fiecare zi și în fiecare clipă. Îți mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acorzi. Fă-mă în stare să nu Te fac de rușine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor