Ioan – invitație la nuntă

Apoi mi-a zis: „Scrie: Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!” Apoi mi-a zis:„Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!” Apocalipsa 19:9

Ospăţul nunţii Mielului este metafora prin care se defineşte bucuria fără margini rezervată credincioşilor lui Dumnezeu, la sfârşitul timpului.

Cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului sunt fericiţi, în primul rând, pentru că numele lor este atât de preţios înaintea Stăpânului, încât Acesta le face onoarea să-i invite la nuntă. Din această perspectivă, fiecare fiinţă omenească se poate simţi onorată de invitaţia lui Dumnezeu. El continuă să îi cheme pe toţi oamenii din orice popor să vină la sărbătoare. Din nefericire, numai un număr restrâns de persoane acordă atenţie unei asemenea invitaţii incredibile. Numai cei care răspund acestei invitaţii se vor bucura şi de avantajele şi facilităţile puse de Dumnezeu la dispoziţia lor.

Fericirea celor chemaţi la nuntă este materializată apoi în plăcerea de a avea parte de bunătăţile aşezate de Dumnezeu pe masa de ospăţ. El a ales cele mai bune lucruri pentru oaspeţii Săi. Prin acestea, intenţionează să le ofere cea mai înaltă satisfacţie şi bucurie. Dumnezeu ne-a creat cu posibilitatea şi chiar cu o anumită vocaţie a plăcerii. Din nefericire, prezenţa păcatului a făcut ca plăcerea să acţioneze distructiv asupra vieţii omeneşti. Prin răscumpărare şi mântuire, Dumnezeu intenţionează să restabilească starea de lucruri de la început, când fiecare copil al Său putea să consume după plăcere din toate roadele Grădinii şi din toate bucatele ospăţului Său.

Succesul la un pas de tine:

Şi tu poţi onora invitaţia lui Dumnezeu şi te poţi bucura de bunătăţile veşnice de la masa ospăţului de nuntă al Fiului Său.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor