Nepotul lui Pavel – inițiativă și acțiune

Fiul surorii lui Pavel a auzit de această cursă, s-a dus în cetăţuie şi a spus lui Pavel. Fapte 23:16

Cine s-ar fi gândit că un copil poate fi un factor important de reuşită intr-o acţiune atât de tensionată şi plină de pericole, cum începea să se prefigureze cea din viaţa lui Pavel?

Iudeii puseseră la cale un complot împotriva lui. A doua zi preoţii urmau să ceară căpitanului o nouă înfăţişare a lui Pavel înaintea lor, iar în drum spre locul de şedinţă, un grup de iudei aveau să-i ia prin surprindere pe soldaţii din escorta romană şi aveau să-l omoare pe Pavel. Acţiunea era plănuită să se desfăşoare cu aşa rapiditate, încât căpitanul să nu aibă timp să intervină. Grupul de vreo patruzeci de combatanţi iudei au făcut un jurământ că nu vor mânca şi nu vor bea nimic până nu-şi vor vedea îndeplinită această misiune cu iz de asasinat.

Fiul surorii lui Pavel se învârtea printre oamenii care se foiau încoace şi încolo în timp ce discutau detaliile complotului. Cum a auzit despre ce era vorba, a devenit foarte atent la fiecare cuvânt. În clipa următoare, el s-a simţit chemat de Dumnezeu să intervină. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să alerge imediat la unchiul lui, pentru a-i da de ştire despre cele ce se puneau la cale. El avea încredere că unchiul Pavel ştia mai departe cum să procedeze cu informaţiile primite, pentru a dejuca planul celor răi. Probabil că iudeii complotişti au regretat profund jurământul de a nu mânca şi a nu bea până la împlinirea dorinţei lor setoase de sânge, întrucât a doua zi, la vremea acţiunii proiectate de ei, Pavel se afla în siguranţă, pe drumul spre Cezareea.

Succesul la un pas de tine:

Nu dispreţui devotamentul şi capacitatea de acţiune a celor tineri şi fără experienţă. Ei pot schimba radical situaţia, atunci când li se acordă încredere.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor