Eutih – riscul uitatului pe fereastră

Şi un tânăr, numit Eutih, care stătea pe fereastră, a adormit de-a binelea în timpul lungii vorbiri a lui Pavel; biruit de somn, a căzut jos din catul al treilea şi a fost ridicat mort. Fapte 20:9

Ferestrele constituie o necesitate pentru o casă. Prin ferestre vin lumina şi aerul şi tot prin fereastră avem legătura cu lumea. Dar ele pot deveni un risc major atunci când se abuzează de ele. Devin locul pe unde pot pătrunde hoţii sau pe unde se poate cădea afară. Acest risc din urmă s-a dovedit a fi real pentru Eutih.

Pavel era plin de vervă, iar fraţii erau doritori să-l asculte, aşa că el continua să predice. Trecând de la un subiect la altul, s-a făcut târziu, iar fraţii au adus lămpi pentru a putea asculta în continuare. Eutih ar fi vrut să mai audă ce spunea Pavel, dar somnul începea să-l cuprindă, aşa că s-a tras la fereastră, unde era mai mult aer. Cum nu prea erau locuri pe bănci, Eutih s-a aşezat pe pervaz, încercând să rămână treaz. Numai că somnul l-a cuprins şi, pierzându-şi echilibrul, a căzut în gol. O bufnitură din curte l-a făcut pe Pavel să-şi oprească predica şi să alerge şi el jos, tocmai când fraţii ridicau trupul fără viaţă a lui Eutih.

Din fericire, acest moment de derută a devenit ocazia lui Pavel de a-şi proba darul minunilor, iar rugăciunea sa a fost ascultată şi Eutih, readus la viaţă. Cuprinşi de o înviorare nouă, ascultătorii au continuat să urmărească şi restul predicii lui Pavel. El avea atâtea să le spună şi ei aveau aşa de mare nevoie să afle tot ce era necesar pentru păstrarea credinţei şi pentru creşterea personală! Probabil că, pentru multă vreme, Eutih nu avea să se mai apropie de fereastră, conştient de riscurile pe care aceasta le presupune.

Succesul la un pas de tine:

Priveşte pe fereastră, dar ai grijă să nu fii furat de peisaj, pentru că s-ar putea să nu mai aibă cine să intervină.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video