Anania – viziunea din viziune

În Damasc era un ucenic numit Anania. Domnul i-a zis intr-o vedenie: „Anania!” „Iată-mă, Doamne” a răspuns el. Şi Domnul i-a zis: „Scoală-te, du-te pe uliţa care se cheamă «Dreaptă» şi caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă şi a văzut în vedenie pe un om, numit Anania, intrând la el şi punându-şi mâinile peste el, ca să-şi capete iarăşi vederea.” Fapte 9:10-12

Rolul viziunii personale este de o importanţă majoră în reuşita vieţii de credinţă, dar când a fost vorba ca Saul din Tars să intre în viziunea lui Anania, oricât ar fi fost de remarcabilă credinţa acestuia din urmă, el avea nevoie de ceva special. Noutatea era mult prea mare pentru a putea fi acceptată cu uşurinţă.

În viziunea personală trimisă lui Anania, Dumnezeu a găsit de cuviinţă să încorporeze şi viziunea lui Saul din Tars, pentru a-l convinge că nu are niciun motiv să se teamă în ceea ce priveşte autenticitatea întoarcerii sale. Anania avea nevoie să ştie din partea lui Dumnezeu care este partea sa de făcut, dar care sunt şi aşteptările din partea lui Saul din Tars. Pe această cale, Anania putea să-şi împlinească fără teamă şi fără şovăială partea.

Este o mare favoare atunci când înţelegem foarte bine care este direcţia corectă de mers. Dar când aflăm şi amănunte despre ce aşteaptă oamenii de la noi, misiunea ne devine mult mai clară. Dumnezeu are grijă să ne transmită permanent informaţii cu privire la realităţile pe care avem nevoie să le ştim, pentru a ne împlini cât mai bine rostul. Când în viziunea noastră este descoperită şi viziunea altora despre ce avem noi de făcut. Providenţa îşi face cu prisosinţă partea. Dumnezeu ne ajută astfel să ne realizăm lucrarea repede şi bine.

Succesul la un pas de tine:

Trebuie să te uiţi cu băgare de seamă la cei pentru care lucrezi, ca să poţi acţiona în conformitate cu nevoile şi aşteptările lor.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor