Zacheu – reabilitare nesperată

Isus i-a zis:„Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam.” Luca 19:9

Meseria lui Zacheu era bănoasă, dar nu era bine văzută. Starea sa materială bună era plătită greu cu un tribut de dispreţ din partea vecinilor şi a tuturor. Dar şi pentru Zacheu şi casa lui exista speranţă de reabilitare. Aceasta nu venea nicidecum de la conducătorii cei mari de la Ierusalim, ci de la un învăţător care călătorea din loc în loc pentru a face bine la toţi şi pentru a propovădui mântuirea.

O altă problemă a lui Zacheu era statura sa mică. Nu îl deranjau atât de mult glumele oamenilor făcute pe această temă, cât neputinţa sa de a-L vedea pe Isus. Învingându-şi orice teamă că cineva ar putea face remarce răutăcioase, Zacheu s-a urcat repede într-un pom de pe marginea drumului pe unde avea să treacă Isus. Ridicându-se deasupra situaţiei sale joase, nu numai că a reuşit să-L vadă pe Hristos, dar s-a făcut imediat remarcat de Acesta. Gestul său nu putea trece neobservat şi nefructificat.

Când a ajuns în dreptul pomului unde se afla Zacheu şi Şi-a îndreptat privirea spre el, Hristos a cunoscut îndată că aceasta era ocazia cea mare, aşa că planul Său de lucru a cuprins întreaga casă a vameşului.

Afirmaţia publică a învăţătorului că va intra în casa lui Zacheu pentru masa de părtăşie i-a dat aripi acestuia, care s-a lansat în tot felul de declaraţii şi făgăduinţe de îndreptare a vieţii şi faptelor sale. Interesul Mântuitorului arătat în mod public a funcţionat ca o acţiune de reabilitare a celui în cauză. Gratitudinea şi recunoştinţa lui Zacheu nu mai conteneau.

Succesul la un pas de tine:

Atunci când întâmpini obstacole pe care alţii nu le au, poţi să te ridici deasupra lor, printr-un efort suplimentar.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor