Orbul Bartimeu – ocazie de aur

El a auzit că trece Isus din Nazaret şi a început să strige: „Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” Marcu 10:47

Cineva spunea că ocaziile au un singur smoc de păr în vârful capului şi, dacă nu o apuci la momentul oportun, ocazia se pierde. Uneori aceasta revine, dar de cele mai multe ori nu. Aşa că, atunci când vine momentul prielnic, el se cere a fi folosit.

Orbul Bartimeu auzise de multă vreme vorbindu-se despre Isus. El a început să-şi pună încrederea în puterea Lui de a-i reda vederea, dar nu avusese nicio ocazie să-L întâlnească. Era pregătit şi aştepta momentul de aur. El mai ştia că uneori ocaziile pot fi produse, dar evalu-ându-şi posibilităţile, şi-a dat seama că putea întreprinde puţine lucruri în această privinţă. Singura lui speranţă a rămas să aştepte.

Binecuvântată a fost ziua în care orbul Bartimeu a auzit că trece Isus din Nazaret. Lipsa văzului a făcut ca simţul auzului să fie foarte ascuţit. Când şi-a dat seama că Isus trecea, orbul a apreciat corect situaţia, că timpul de intervenţie era foarte scurt, aşa că s-a grăbit să-şi facă simţite durerea şi nevoia.

Bartimeu a înţeles că singura modalitate de a merita intervenţia divină era mila lui Dumnezeu. Singura sa cerere a fost lansată numai în această speranţă. Probabil că, în disperarea şi graba sa, orbul striga destul de tare, astfel că cei prezenţi au început să fie deranjaţi de ţipetele omului. Când ei au încercat să-l facă să înceteze, orbul a ştiut că era foarte aproape de reuşită, aşa că şi-a intensificat efortul. În momentul în care oamenii i-au spus că Isus îl cheamă, Bartimeu se considera deja învingător în cursa spre izbăvire de neputinţă şi boală. Lăudându-i credinţa, Isus i-a redat vederea şi, odată cu ea, şi bucuria de a trăi.

Succesul la un pas de tine:

Ocaziile trebuie pândite şi vânate, cele care te ocolesc pot fi provocate. Şi unele, şi altele se cer folosite la justa valoare.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor