David – puterea lucrurilor mici

Astfel, cu o praştie şi cu o piatră, David a fost mai tare decât filisteanul, l-a trântit la pământ şi l-a omorât, fără să aibă sabie în mână. 1 Samuel 17;50

David era un om care putea să vadă adevărata valoare a lucrurilor. El înţelegea că sabia cea mare a lui Goliat nu putea fi de temut dincolo de lungimea braţului celui care o ţinea în mână. El ştia că o pietricică din albia râului are o rază de acţiune mult mai mare. În viaţa sa de păstor şi-a folosit de multe ori praştia şi era foarte bine antrenat în această privinţă. Fruntea descoperită a lui Goliat era o ţintă destul de apropiată pentru a încerca să o atingă. Importanţa strategică a momentului era destul de însemnată pentru a schimba radical datele problemei.

Aşa că David a ales o pietricică şi a potrivit-o în praştia sa de păstor. Oricât de ciudată i-a părut lui Goliat această armă de ocazie, nedumerirea sa avea să se transforme curând în cea mai groaznică surpriză. Până să se dumirească ce se întâmplă, pământul a început să se învârtească cu el din ce în ce mai repede, facându-l să-şi piardă cunoştinţa. Nu avea să şi-o mai recapete niciodată.

Este de ajuns uneori o pietricică pentru a schimba soarta unui război şi starea unei naţiuni. Este suficient ca ea să fie bine plasată şi să fie folosită cu credinţă, în momentul optim. Eficacitatea acestui lucru mic s-a dovedit a fi capitală. Cineva ar putea spune că într-un context favorabil un lucru mic este mult mai valoros decât un lucru mare în împrejurări potrivnice. David a putut aprecia acest lucru şi nu a întârziat să acţioneze în consecinţă. Rezultatele s-au transformat imediat într-una dintre cele mai strălucite istorii, apreciate şi povestite cu plăcere de toate vârstele şi generaţiile.

Succesul la un pas de tine:

Încearcă să potriveşti lucrurile mici în contextul care să le dea valoare maximă!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor