Ana – esențialul despre rugăciune

Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât şi plângea! 1 Samuel 1:10

Ana a învăţat să se roage cu efect. Nu a fost o şcoală simplă şi nici de scurtă durată, căci rugăciunea Anei se cristalizase din durerea vieții ei. Ajunsă înaintea Domnului, la Şilo, ea îşi revărsa inima în rugăciune. Era deocamdată singura modalitate de a-şi linişti sufletul.

Ana trăia o dramă zilnică sub ascuţişul cuvintelor răutăcioase ale Peninei, cealaltă soţie a lui Elcana, un bărbat din seminţia lui Efraim. Faptul că soţul ei o preţuia şi îi acorda toată consideraţia nu schimba cu nimic, dacă nu chiar făcea mai rea, relaţia ei cu Penina.

Singurul echilibru sufletesc al Anei era să se plângă Domnului de linierea ei cronică. Şi pentru că motivul de batjocură şi dispreţ era lip-i ri de copii. Ana face un pas curajos şi Ii face o juruinţă Domnului, Inchinându-i copilul care s-ar naşte ca urmare a intervenţiei lui Dumnezeu în viaţa ei.

Un lucru esenţial în legătură cu rugăciunea este ca cererea adresată să-L cointereseze pe Dumnezeu. Ana a înţeles şi a aplicat acest principiu. Ea nu dorea să ceară ceva doar pentru sine, ci şi pentru Dumnezeu şi cauza Sa. Lucrul acesta s-a potrivit de minune cu momentul de criză prin care trecea slujirea altarului. Eli şi casa lui se dovediseră a fi o soluţie ineficientă pentru conducerea spirituală şi preoţia lui Israel. Oferta Anei a fost acceptată, iar disperarea rugăciunii sale a rodit spre slava lui Dumnezeu şi spre bucuria sufletului ei.

Succesul la un pas de tine:

Cu ce poţi să-L cointeresezi pe Dumnezeu în rugăciune? Încearcă varianta de a-I oferi Lui ceea ce-I ceri. Vei avea sigur succes.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor