Rut – alegere și credincioșie

Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu.” Rut 1:16

În casa soacrei sale, Rut a avut ocazia să audă şi să vadă o mulţime de lucruri pe care le-a comparat cu cele din poporul ei. Este lesne de înţeles că Rut a făcut o mulţime de descoperiri interesante în legătură cu obiceiurile acestor străini refugiaţi din Israel din cauza sărăciei.

Probabil că cel mai mult i-a plăcut lui Rut frumuseţea relaţiilor de familie şi a comportamentului faţă de ceilalţi din casă. Poate că în puţinii ani petrecuţi cu soţul ei. Rut a descoperit ce înălţător este să fii respectată, iubită, ajutată, înţeleasă şi încurajată atât în vremurile bune, cât şi în necazuri. Este lesne de înţeles de ce a ales Rut să rămână cu soacra ei, în loc să se întoarcă în casa părinţilor ei. Un simplu calcul diferenţial i-a fost de ajuns pentru a lua hotărârea cea mare a vieţii sale. Ea a decis să o urmeze pe Naomi oriunde, să se închine Dumnezeului ei şi să aparţină poporului ei. Cel puţin ultimele două făgăduinţe au făcut din Rut un nume de valoare în istoria sfântă a lui Israel.

Rut L-a ales pe Dumnezeul soţului ei şi al familiei lui, pentru că în casa lor era o adevărată cunoaştere de Dumnezeu şi o bună mărturie despre adevărata închinare adusă Lui. Ea a înţeles că acest Dumnezeu este bun, mai bun decât toţi dumnezeii, şi a ales să-L slujească şi să I se închine. Din această alegere s-au născut celelalte. Calităţile personale de hărnicie, modestie şi credincioşie erau construite pe această temelie spirituală.

Succesul la un pas de tine:

Ce loc ocupă viaţa religioasă între priorităţile tale? Se pare că persoanele religioase au cele mai mari satisfacţii în toate domeniile vieţii. Poţi încerca.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor