Naomi – o mamă de milioane

Naomi a zis atunci celor două nurori ale ei: „Duceţi-vă şi întoarceţi-vă fiecare la casa mamei ei… Să vă dea Domnul să găsiţi odihnă fiecare în casa unui bărbat!” Şi le-a sărutat. Ele au ridicat glasul şi au plâns. Rut 1:8,9

Istoria lui Rut Moabita este o adevărată oază de linişte într-un deşert de confuzie şi violenţă şi constituie unul dintre cele mai frumoase albume de familie. Dincolo de seceta din Israel, de mutarea în Moab si de morţii din casă, cele trei personaje principale îşi aduc, fiecare, contribuţia de frumuseţe la acest tablou cu nuanţe de idilă.

Naomi este vioara a doua în acest cântec de dragoste. Rolul ei este ai, ela de soacră perfectă. Deşi numele acestei cărţi este dat de acela al nurorii ei, Rut, calităţile personale ale lui Naomi sunt remarcabile. Nu avem o enumerare a trăsăturilor ei nobile de caracter, dar din context i eicse că relaţiile ei cu nurorile sunt demne de toată lauda.

Când Naomi este nevoită să se întoarcă în ţara lui Israel, după ce Işi pierduse tot ce avea mai scump în Moab, nurorile ei se simt atât de ataşate de ea, încât insistă să meargă împreună. Când Naomi le spune • uvinte de rămas-bun, ele îi fac declaraţii de fidelitate şi ataşament.

Ajunsă la Betleem, împreună cu Rut, Naomi face tot ce îi stă în putere pentru fericirea nurorii ei. Acest mod de a fi stârneşte cea mai curată dragoste de familie.

În lipsa bărbatului din casă, Naomi ştie ce trebuie făcut pentru a păstra şi apăra drepturile familiei. Tactul, răbdarea şi mai ales prevederea şi încrederea în Dumnezeu vor face ca amărăciunea singurătăţii ei şi a nurorii sale să se transforme, cu timpul, în cea mai neaşteptată rodire şi binecuvântare.

Succesul la un pas de tine:

Cum crezi că a reuşit Naomi să-şi învingă tristeţea şi singurătatea? Privind înainte cu credinţă şi curaj, vei găsi motive de bucurie încă neexplorate.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor