Samson – final ca prin foc

Atunci Samson a strigat către Domnul şi a zis:„Doamne, Dumnezeule! Adu-Ţi aminte de mine. Te rog, Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta, şi cu o singură lovitură să-mi răzbun pe filisteni pentru cei doi ochi ai mei!” Judecători 16:28

Există în viaţă situaţii de cumpănă. Un singur punct în plus sau în minus înseamnă o schimbare radicală. A fi admis sau respins depinde de un singur procent. Aceasta a fost şi situaţia lui Samson. El adăugase abuzuri după abuzuri până când Dumnezeu Şi-a retras binecuvântarea puterii pe care i-o dăduse pentru a-l izbăvi pe Israel. Au urmat ani grei de durere, umilire şi mizerie. Din fericire, anii cei grei ai lui Samson au fost marcaţi de întoarcere şi căinţă.

Ocazia răzbunării s-a ivit când aproape trei mii de filisteni s-au adunat pentru a sărbători biruinţa dumnezeului lor, Dagon. Puncta lor central de atracţie era captivul cu ochii scoşi, care era cea mai grăitoare probă a superiorităţii religiei lor. În realitate, lucrurile nu stăteau tocmai aşa. Faptul că Samson era lepădat pentru o vreme de Dumnezeu nu spunea nimic despre puterea lui Dagon. Concluzia filistenilor era greşită şi această eroare avea să-i coste foarte scump.

Obosit de dansul forţat şi înjositor, impus de mulţimea isteriza-tă, Samson i-a ceRut celui care-l supraveghea să-l ducă lângă stâlpii de susţinere a sălii de festivităţi. Sosise ceasul de pe urmă al lui Samson, dar şi al filistenilor lăudăroşi şi frivoli. Dumnezeu a ascultat rugăciunea bărbatului pocăit, încredinţându-i pentru ultima dată puterea şi asigurându-i un sfârşit ca prin foc.

Succesul la un pas de tine:

Nu risca pe ultima carte, nu ştii niciodată ce se întâmplă până la urmă. Fă-ţi socotelile la timp şi vei fi scutit de penalizări. Iertarea greşelilor este o soluţie bună, dar ascultarea este una si mai bună!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor