Iair – asociație de familie

El avea treizeci de fii, care călăreau pe treizeci de mânji de măgari, şi stăpâneau treizeci de cetăţi, numite şi azi cetăţile lui Iair, şi aşezate în ţara Galaadului. Judecători 10:4

Treizeci de fii, treizeci de cetăţi fericite şi douăzeci şi doi de ani de bunăstare. Aceasta este istoria fericită cât Iair a fost judecător în Israel. împreună cu fiii săi, el a avut controlul asupra naţiei din interior şi a păstrat ţara neatârnată de vrăjmaşi.

Asociaţia de familie este un lucru minunat, atunci când funcţionează. Din nefericire, lucrul acesta nu este întotdeauna posibil.

Familia lui Iacov nu ar fi putut avea o astfel de performanţă. Tensiunile interpersonale au creat dificultăţi uriaşe în menţinerea stabilităţii interne. Dar despre Iair, se spune aşa de frumos că fiii săi cutreierau ţara călare pe măgăruşi, iar lucrurile erau în bună rânduială şi toată lumea era mulţumită.

Unul dintre cei mai importanţi factori de reuşită a asociaţiei de familie este părintele ei. Personalitatea lui poate fi puternică, echilibrată şi armonioasă, iar acest lucru se revarsă fără efort şi artificii forţate asupra celor apropiaţi, creând o ambianţă generatoare de relaţii sănătoase şi binefăcătoare. Dacă personalitatea conducătorului este controversată şi generatoare de conflicte, toate acestea se vor răsfrânge asupra celor din jur, în ciuda eforturilor lui de a păstra unitatea şi cooperarea. Mai devreme sau mai târziu, furtuna va izbucni şi sistemul va fi în suferinţă şi se va prăbuşi.

Frumos a spus un tată de familie că secretul reuşitei din casa lui este grija pentru calitatea vieţii personale.

Succesul la un pas de tine:

Cum poţi clădi o structură de relaţii rodnice cu cei din jur? Ai grijă în primul rând de tine şi apoi de superiori şi subordonaţi!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor