Ghedeon – rămășița eficientă

Cele trei cete au sunat din trâmbiţă şi au spart urcioarele; au apucat făcliile cu mâna stângă şi trâmbiţele cu mâna dreaptă ca să sune şi au strigat: „Sabia Domnului şi a lui Ghedeon!” Judecători 7:20

Momentul de strălucire al vieţii lui Ghedeon a fost ziua în care, cu trei sute de viteji, el a înfrânt confederaţia fiilor Răsăritului. De fapt, această zi era o noapte.

Este interesantă tactica urmată de Ghedeon. După ce s-a asigurat că până şi duşmanii cred în biruinţa Domnului şi a sa, el şi-a echipat oamenii cu făclii, urcioare şi trâmbiţe. Acest armament neconvenţional avea să fie de mare efect. Ghedeon le-a cerut celor trei cete de câte o sută să-l urmeze şi să facă ceea ce îl vor vedea pe el făcând.

Ceea ce a dat izbândă aleşilor lui Ghedeon a fost intervenţia lui Dumnezeu. Efectul făcliilor şi al trâmbiţelor, combinat cu acela al strigătelor de luptă, a creat aşa de mare confuzie în tabăra năvălitorilor, încât aceştia s-au omorât unii pe alţii, iar supravieţuitorii au fugit care încotro.

Avem în acest pasaj al istoriei sfinte un model de eficienţă a rămăşiţei. Forţa ei nu constă în mijloacele clasice de confruntare. Numărul şi dotările de luptă o dezavantajează, dar puterea rămăşiţei vine de la Dumnezeu. Această putere se manifestă însă numai prin intermediul actelor de curaj şi devotament. Atunci când oamenii rămăşiţei acţionează, Dumnezeu este acolo pentru a le oferi biruinţa.

Succesul la un pas de tine:

Ai putea găsi argumente în favoarea celor puţini? Calitatea vieţii lor şi faptul de a sta pentru adevăr şi dreptate sunt argumente suficiente. Curaj şi mergi mai departe!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor