Moise – chemare autentică

Domnul a văzut că el se întoarce să vadă şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis:„Moise! Moiseî” El a răspuns: „Iată-mă!” Exod 3:4

Atunci când adresează cuiva chemarea, Dumnezeu o face într-un mod distinct. Uneori alege momente deosebite, alteori le creează special. El doreşte să Se asigure că cel chemat este suficient de convins de semnificaţia momentului. Pentru acest lucru, Dumnezeu realizează condiţii speciale. Rugul aprins şi care nu se mistuia este un exemplu în această privinţă.
Comentatorii raţionalişti ai acestui pasaj biblic au conceput tot felul de explicaţii cu privire la natura fenomenului descris aici. Cei mai mulţi cred că a fost o iluzie optică sau un alt fenomen natural. Ei nu pot accepta manifestarea supranaturalului sub formă de minuni şi fapte ale puterii lui Dumnezeu.

Tufişul rezistent la flăcări trebuia să îi atragă atenţia lui Moise. Acest lucru a funcţionat perfect. Moise s-a întors să vadă şi atunci Dumnezeu l-a chemat.

Numai când se întoarce cu faţa spre Dumnezeu omul poate înţelege şi primi chemarea. Interesul şi atenţia celui chemat sunt o parte a reuşitei acestei experienţe. Indiferenţa, blazarea şi rutina pot avea efecte negative în privinţa perceperii voinţei şi chemării lui Dumnezeu. Privind în altă parte sau fiind ocupaţi şi concentraţi asupra altui lucru, vom trece cu vederea sau vom înţelege greşit vocea lui Dumnezeu.

Pasul următor este răspunsul omului. Moise a răspuns: „Iată-mă!” şi lucrul acesta este semnificativ. Dumnezeu poate folosi numai ceea ce Ii este pus la dispoziţie de bunăvoie. Drumul care urmează va fi lung şi anevoios, dar începutul corect este factorul determinant al succesului.

Succesul la un pas de tine

:

Poţi sesiza în viaţa ta lucruri supranaturale prin care Dumnezeu încearcă să-ţi câştige atenţia şi inima. Priveşte şi ascultă cu atenţie chemarea!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor