Iacov – lupta cu Dumnezeu

Apoi a zis; „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.” Geneza 32:28

De multă vreme Dumnezeu dorea să cuprindă întreaga inimă a lui Iacov. dar el continua să opună rezistenţă cu o anumită parte a sufletului său. Este adevărat că el era suficient de spiritual pentru a înţelege corect soliile lui Dumnezeu pentru el, dar lucrul acesta nu însemna o consacrare totală. Asemenea unei cetăţi asediate, el mai păstra încă porţiuni de teren în care accesul lui Dumnezeu nu era permis. Dumnezeu nu dorea să intre cu forţa acolo unde prezenţa Sa nu era dorită şi acceptată.

Iacov era disperat şi frământat de evenimentele care se pregăteau pentru dimineaţa următoare. Atunci Dumnezeu S-a apropiat de el. În confuzia şi disperarea care Se adunaseră asupra sufletului său, Iacov a crezut că Cel ce se apropie este un vrăjmaş. Întrucât se pregătea pentru o confruntare, reacţiile sale erau orientate spre apărare şi rezistenţă.

Rezistenţa faţă de Dumnezeu nu este o metodă prea bună de protecţie. Cu cât suntem mai vulnerabili faţă de Dumnezeu, cu atât suntem mai bine apăraţi faţă de adevăraţii vrăjmaşi. Numai atunci când îi facem primirea lui Dumnezeu în cetatea inimii noastre. El ne face de necucerit.

Dimineaţa, un bărbat şchiopăta din şold, dar era un mare biruitor în marea luptă. El era cu totul de partea lui Dumnezeu şi Dumnezeu era cu totul de partea lui. Până şi numele său cel nou dădea dovadă despre acest lucru. Ceea ce a urmat nu a fost decât consecinţa directă a capitulării fără rezerve a lui Iacov în faţa lui Dumnezeu.

Succesul la un pas de tine:

Care sunt locurile în care Dumnezeu nu are încă acces în viaţa ta? Fii conştient că El continuă să asedieze cu dragoste inima ta, pentru a fi întreagă numai a Lui. Abia atunci vei deveni o persoană invulnerabilă.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video