Iacov – dragostea și trecerea timpului

Astfel Iacov a slujit şapte ani pentru Rahela, şi anii aceştia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea. Geneza 29:20

Atât de încet trec minutele când trebuie să înceapă ceva frumos şi interesant! Cât de aşteptat este gongul care face să se ridice cortina! Parcă timpul a înţepenit şi trebuie să-l urnească cineva din loc.

Când intrăm în vacanţă, ne-am dori să se oprească timpul sau să se deruleze cu încetinitorul. Şi cât de repede zboară când vrei să te bucuri de el!

Este curios că cei şapte ani de aşteptare ai lui Iacov, înainte să o primească pe Rahela de soţie, i s-au părut aşa de puţini. Lucra şi slujea cu atâta pasiune; era aşa de concentrat asupra treburilor sale, încât nici nu avea răgaz să se gândească la trecerea timpului. Având o motivaţie puternică, percepţia timpului era cu totul alta.

Din punctul de vedere al fizicii clasice, timpul trece cu măsuri egale. Din punctul de vedere al fizicii postmoderne, timpul nu mai curge uniform şi constant. Din punctul de vedere al sufletului, lucrurile sunt şi mai relative: a avea sau a nu avea timp este, în ultimă instanţă, o chestiune de suflet, şi nu de aritmetică. O socoteală incorectă din perspectiva sufletului duce la pierderi serioase de timp.

Succesul la un pas de tine:

Sufletul are nevoie şi de urgenţă, şi de relaxare. Avem nevoie şi de momente intensive, şi de clipe de refacere. Foarfecă este în mâna noastră. Putem tăia bucăţi mai scurte sau mai lungi, după dorinţă. Cel mai bine este să tăiem cu mintea bucăţile pentru suflet şi cu sufletul, bucăţile pentru minte. Ne vom găsi echilibrul şi liniştea de care avem nevoie.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor