Adam și Eva – unitatea familiei

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. Geneza 2:24

În înţelepciunea Sa, Dumnezeu i-a oferit lui Adam ocazia să descopere şi să simtă că este singur. În acest context Dumnezeu a creat-o pe Eva. Ea trebuia să răspundă unei căutări fundamentale.

Probabil că cea mai frumoasă clipă din istoria umanităţii a fost aceea în care Adam a deschis ochii şi a văzut-o pe cea care avea să-i stea alături. Aceasta era cea mai frumoasă fiinţă din câte văzuse el până atunci. La rândul ei, Eva încerca să se dumirească ce se întâmplă cu ea şi cu acest semen, de care se simţea atât de atrasă.

Planul lui Dumnezeu pentru relaţia de cuplu a fost acela ca un bărbat şi o femeie să se unească sub aprobarea şi cu binecuvântarea Sa, formând o unitate tainică şi trainică. Nu este de mirare că cea mai cântată temă de-a lungul istoriei este eterna poveste de dragoste dintre un bărbat şi o femeie.

Este dorinţa lui Dumnezeu ca viaţa de căsătorie să fie unică şi ire-petabilă. O mulţime de lecţii din natura înconjurătoare stau mărturie cu privire la modelul stabilit de Dumnezeu pentru familie. El priveşte cu satisfacţie şi bucurie spre fiecare cuplu care corespunde acestui ideal.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat în mod dureros. Din cauza păcatului, avem divorţuri, concubinaj, adulter şi deviaţii de comportament în relaţia de cuplu. Oricât ar părea de interesante şi atractive, aceste invenţii ale păcatului nu reuşesc decât să întunece şi să umple de durere viaţa omului pe pământ.

Succesul la un pas de tine:

Găseşte o nouă modalitate de a adăuga un strop de frumuseţe şi bucurie relaţiilor tale de familie!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor