Credincioșie în lucrurile mici

Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept şi în cele mari. (Luca 16:10)

Se pierde mult timp cu dorinţa de a face un lucru măreţ, o lucrare extraordinară, în timp ce sunt pierdute din vedere îndatoririle aflate la îndemână, a căror împlinire arface viaţa frumoasă. Viaţa care este creştină acasă va fi creştină şi la biserică. Neglijarea îndatoririlor mici din efortul de a face o lucrare măreaţă ruinează viaţa multor oameni. (Manuscript 19,1892) Mulţi admiră râul lat şi adânc care curge maiestuos pe drumul său spre ocean. El este demn de admiraţie, pentru că îşi aduce la îndeplinire lucrarea ce i-a fost rânduită. Dar ce putem spune despre miile de pâraie de pe coastele munţilor care alimentează acest curs de apă impunător? Este adevărat că ele sunt mici şi înguste, dar sunt indispensabile, căci, fără ele, râul n-ar exista. Ele fac împreună lucrarea menită lor de fertilizare a pământului; cursul lor printre ogoare şi pajişti poate fi urmărit după verdelui viu de pe malurile lor. În acest fel, ele aduc la îndeplinire planul lui Dumnezeu şi sporesc prosperitatea lumii. Râul grandios şi-a săpat un canal prin dealurile veşnice; dar, acolo unde se găseşte, pârâiaşul este tot atât de necesar ca râul. (…)

Fiecare membru este personal răspunzător pentru prosperitatea bisericii. Lumea este plină de lucru pentru Dumnezeu. Fiecare zi îşi poartă povara de griji şi răspunderi şi, dacă numai unul singur îşi neglijează lucrarea desemnată, unele interese sfinte au de suferit. (Review and Herald, 6 ianuarie 1885)

Atenţia meticuloasă la ceea ce lumea numeşte lucruri mici face marea frumuseţe şi marele succes al vieţii. Micile fapte de caritate, micile cuvinte de bunătate, micile fapte de lepădare de sine, fructificarea înţeleaptă a micilor oportunităţi, cultivarea asiduă a micilor talente îi fac pe oameni mari înaintea lui Dumnezeu. (Youth’s Instructor, 21 aprilie 1898)

Curtoazia atentă care, începând din familiile noastre, se întinde dincolo de cercul familiei contribuie la întregirea fericirii în viaţă. (Mărturii, vol. 3, p. 540)

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor