Moab s-a prăbușit pentru că a refuzat să se schimbe

Moabul era netulburat din tinereţea lui şi se odihnea fără teamă pe drojdiile lui, nu era turnat dintr-un vas în altul şi nu era dus în robie. De aceea i s-a păstrat gustul şi nu i s-a schimbat mirosul. (Ieremia 48:11)

Un om poate refuza să asculte sfatul şi mustrările lui Dumnezeu. El poate alege să ia în propriile mâini ajustarea comportamentului său. (…) Asemenea lui Moab, care a refuzat să fie schimbat, transformat. (…) El a refuzat să-şi corecteze trăsăturile de caracter rele, deşi Dumnezeu i-a arătat clar ce trebuia să facă, privilegiile şi ocaziile sale, precum şi progresul care trebuia făcut. Cerea prea multă bătaie de cap să o rupă cu vechile cărări sau să-şi schimbe ideile şi metodele. „De aceea i s-a păstrat gustul.” El a rămas ataşat de defectele lui. (Letter 10,1897)

Sunt mulţi care nu sunt satisfăcuţi cu lucrarea pe care le-a dat-o Dumnezeu de făcut. Ei nu sunt mulţumiţi să-l slujească în mod plăcut în locul pe care El l-a stabilit pentru ei sau să facă fără să se plângă lucrarea pe care El a aşezat-o în mâinile lor. Putem să fim nemulţumiţi de modul în care ne îndeplinim datoria, dar nu trebuie să fim nemulţumiţi de datorie, în sine, pentru că…, în providenţa Sa, Dumnezeu aşază înaintea fiinţelor omeneşti o lucrare de făcut care va fi asemenea unui medicament pentru mintea lor bolnavă. (…) Pe unii, El îi aşază acolo unde disciplina relaxată şi îngăduinţa de sine nu vor deveni capcane pentru ei, acolo unde vor învăţa să aprecieze valoarea timpului şi să-l folosească cel mai bine şi în modul cel mai înţelept.

Sunt unii care doresc să fie o putere conducătoare, dar care au nevoie de sfinţirea supunerii. (…) Ei sunt pregătiţi pentru a ocupa locul în care calităţile lor, disciplinate, îi vor face de cel mai mare ajutor. Pe unii, Dumnezeu îi instruieşte aducând asupra lor dezamăgiri şi aparente eşecuri. Scopul Său este ca ei să înveţe să stăpânească dificultăţile. (…)

Mulţi nu ştiu cum să lucreze pentru Dumnezeu nu pentru că nu ar trebui să ştie, ci pentru că ei nu sunt dispuşi să se supună procesului de instruire pe care li l-a pregătit El. Despre Moab se spune că s-a prăbuşit pentru că, după cum declară Cuvântul, „era netulburat (trăia comod – n.r.) din tinereţea lui”. (Manuscript 79,1903)

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor