Hristos a venit pe pământ să împlinească Legea

Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu sâ stric, ci să împlinesc. (Matei 5:17)

Dumnezeu l-a ales pe Israel ca depozitar al comorii preţioase a adevărului pentru toate naţiunile şi i-a dat Legea Sa ca un standard al caracterului pe care acesta urma să-l dezvolte înaintea lumii, înaintea îngerilor şi înaintea lumilor necăzute. (…) Prin neascultare şi necredincioşie, poporul ales al lui Dumnezeu a dezvoltat un caracterul cu totul opus celui pe care Dumnezeu intenţionase să-l aibă prin ascultare de Legea Sa. Ei şi-au pus amprenta şi emblema lor asupra adevărului, îndepărtând de pe el emblema lui Dumnezeu. (…) Legea lui Dumnezeu a fost îngropată sub o mulţime de forme exterioare lipsite de importanţă, ca, de exemplu, desele spălări rituale înainte de a mânca şi spălarea vaselor şi a paharelor. Se dădea zecime cu rigurozitate, chiar şi din ierburile din grădină. Acelora care îndeplineau atât de multe din aceste lucruri de mică importanţă Domnul Hristos le-a spus: „Pe acestea trebuie să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute” (Matei 23:23).

Între toate aceste voci confuze, era nevoie de un învăţător venit direct din universul ceresc, pentru a le vorbi inimilor omeneşti cu buze inspirate şi pentru a vesti adevărurile cercetătoare atât de importante pentru fiecare. (…)

Ca învăţător trimis de Dumnezeu, Domnul Hristos a venit să explice adevărata semnificaţie a legilor guvernării lui Dumnezeu. (…) Reaşezând adevărul în cadrul Legii lui Dumnezeu, El a făcut să poată fi văzută în strălucirea ei originală, cerească. (…) El a aşezat preceptele divine alături de adevărul cel veşnic şi necorupt, care are demnitatea regală a cerului şi aprobarea lui Dumnezeu, Izvorul a tot adevărul. (…)

Domnul Hristos a venit nu numai să reabiliteze Legea înaintea locuitorilor acestei lumi, ci, prin viaţa Sa, să arate pentru totdeauna imuabilitatea Legii lui Dumnezeu. (…) El (Dumnezeu) n-a izgonit pe nimeni dintre cei care şi-au încredinţat sufletul grijii Sale. El i-a iubit datorită iubirii lor faţă de Isus şi îi iubeşte până la capăt. (Manuscript 125,1901)

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video