Promisiuni – promisiuni

Vegheaţi şi rugaţi-vă ca să nu cădeţi în ispită; duhul într-adevăr este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. Matei 26:41

Una dintre hotărârile cele mai obişnuite, luate de Anul Nou, este în domeniul sănătăţii – scăderea în greutate, schimbarea dietei sau mai multă mişcare fizică. Psihologic, noul an parc un timp adecvat pentru a avea un nou început şi de aceea cu toţii ne hotărâm să fim mai buni într-un anume domeniu.

Cluburile de sănătate de peste tot, în Statele Unite, se umplu cu cereri de la noi membri, în fiecare lună ianuarie. Cu greu poţi găsi un loc liber la bicicletă sau la un aparat de gimnastică. Cursurile de aerobică sunt supraaglomerate. Magazinele bune, de articole sportive, iubesc mult luna ianuarie. Ele vând en gros treninguri, adidaşi şi echipament pentru gimnastică tuturor convertiţilor la sănătate, de Anul Nou. Clienţii de ianuarie aglomerează clinicile pentru scăderea în greutate. Şi librăriile sunt golite de cărţile de sănătate, dietă şi formă fizică după Anul Nou.

Pentru primele câteva săptămâni ale noului an, noi ne luăm în serios promisiunile de a face o întorsătură în viaţă, căci „duhul” este într-adevăr plin de râvnă şi pare să alimenteze hotărârea noastră. Dar, curând, se aşază realitatea şi„carnea” începe să se revolte. Aflăm că schimbarea obiceiurilor vechiului stil de viaţă nu este la fel de uşoară ca promisiunea de Anul Nou şi noul trening. Începem să inventăm scuze, ca să ne neglijăm hotărârea: „E prea frig afară”, „E prea târziu astăzi”, „Sunt prea obosit”, „Mă doare degetul de la picior”, „O să fac mâine”, „Nu-mi mai place”. Şi aşa mai departe. În februarie, ne-am întors destul de mult la vechile noastre rutine. Cluburile de sănătate sunt din nou oraşe cu fantome şi acei adidaşi originali, noi, se pierd într-un dulap.

Isus a rezumat condiţia umană cu acel memorabil citat din textul de astăzi şi El trebuie să ştie, căci a împărtăşit slăbiciunile noastre când a fost pe pământ. Dar El ne-a arătat, de asemenea, că adevărata noastră sursă de lumină nu se află în slaba noastră voinţă, ci în unirea forţelor cu Divinitatea.

Aşa că, dacă ai eşuat în îndeplinirea hotărârilor luate de Anul Nou din trecut, aminteşte-ţi: „Pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:13) şi pune-ţi adidaşii pentru un An Nou, sănătos.

Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

Larry Richardson

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor