Când cuvintele nu o pot exprima, muzica poate

Unde erai tu când am întemeiat pământul?… Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? Iov 38:4-7

Muzica a fost dată pentru a îndeplini un scop sfânt, acela de a înălţa gândurile către cele curate, sfinte şi înălţătoare şi pentru a trezi în suflet adorarea şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu.” (Patriarhi şi Profeţi,p. 615)

Sunt muzician de mai bine de 30 de ani, cântând muzică clasică, întorcându-mă la cea modernă şi apoi din nou la cea clasică, şi în experienţa mea, citatul de mai sus este cea mai bună descriere pe care am găsit-o a scopului muzicii.

În dragostea şi îndurarea Lui, Dumnezeu a „făcut” muzica. Ea face parte din lucrarea Lui creatoare şi scopul ei este să ne conducă la cel mai înalt nivel de adorare şi recunoştinţă faţă de El. Când cuvintele n-o pot exprima, muzica poate. În timp ce îngerii sfinţi simt dragostea lui Dumnezeu şi nu îşi pot reţine fericirea lor nemăsurată, ei ating o notă mai înaltă şi izbucnesc într-un cântec (vezi Ellen G. White, în Review and Herald, 15 iulie 1909). Nici un cuvânt sau expresie fizică nu poate depăşi sunetul muzicii, care vine dintr-o inimă recunoscătoare, plină de veneraţie şi de bucurie.

Pe lângă crearea lumii (când îngerii au cântat împreună), cele două evenimente, care marchează cea mai mare speranţă a tuturor secolelor, naşterea lui Isus ca Mesia şi a doua venire a lui Hristos, au fost şi vor fi însoţite de sunetul muzicii „curate, nobile şi înălţătoare” (vezi Luca 2:13-14 şi 1 Tesaloniceni 4:16).

Poate că nu eşti potrivit să cânţi din gură sau la un instrument muzical, dar totuşi îţi poţi exprima cântecul faţă de Dumnezeu în inima ta. „Cântatul este tot atât de mult un act de închinare, ca şi rugăciunea” (Educaţia, p. 156). Duhul Sfânt va traduce cântecul tău lui Dumnezeu în cea mai magnifică rapsodie imaginabilă de recunoştinţă. Apropie-te doar de tronul lui Isus cu o inimă umilă, pocăită şi recunoscătoare şi El îţi va vindeca şi restaura sufletul, iar îngerii vor cânta de bucurie.

Cântă un refren sau un imn de slavă lui Dumnezeu chiar acum şi vezi dacă nu va fi o diferenţă în felul în care te simţi!

Carlos Pardeiro

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor