Mergând și fiind împreună

Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui. Psalmi 128:1

Datul jos din pat dimineaţa este cel mai greu lucru pe care îl fac. Când sunt la orizontală, cald şi confortabil în aşternut, sunt atât de liniştit cât poate fi un om. Atunci Brenda vine lângă pat şi îmi pune întrebarea zilnică: „Mergi cu mine la o plimbare?”

Răspunsul corect este: „Da, sar imediat şi merg cu tine.” În loc de aceasta, buzele mele îi dau ca răspuns o mormăială nearticulată, care promite acţiune, în timp ce trupul îmi este încă lipit de pat. Apoi, din moment ce am promis că mă trezesc astăzi, mă răstorn pe podea, în timp ce săruturile căţeluşului Drinian îmi amintesc cât de valoros este să stai pe picioare.

Cinci minute mai târziu, sunt în faţa garajului, făcând 50 de sărituri într-o încercare de a-mi activa cel puţin câteva din adormitele mele globule roşii. Brenda mi se alătură şi „plimbarea” începe. Drumul nostru merge prin cartier, în jos peste două dealuri, trecem de casa familiei Wilson, în jos pe lângă cea a familiei Cress, trecem de două frumoase grădini de flori, după colţ şi ne întoarcem la Tuckahoe Lane. Întreaga călătorie durează cam 30 de minute şi acoperă aproape 3 km. Ştiu că ar trebui să ne luăm, probabil, o oră şi să mergem mai mulţi kilometri. Dar asta e minunat pentru noi acum.

În timp ce suntem pe traseu, mergem repede şi vorbim încet. Ne amintim de momentele bune de ieri, ne revizuim calendarul zilei şi ne întrebăm împreună despre vieţile celor pe care îi iubim cel mai mult. Deşi conversaţia ne ajută să menţinem un ritm alert, acesta nu este cel mai mare beneficiu al ei. Conversaţia-plimbare este modul nostru de a respira o nouă vitalitate în relaţia noastră în fiecare dimineaţă. Este o zilnică reconectare şi repredare lui Dumnezeu şi unul altuia. Da, există vindecare în plimbare, dar a fi împreună are o valoare chiar mai mare.

Scularea din pat este încă cel mai greu lucru pe care îl fac. Dar plimbarea care urmează a devenit unul dintre cele mai uşoare. Şi unul dintre cele mai bune.

Iei tu ceea ce este cel mai bun de la viaţă? Ce zici de o mică plimbare şi părtăşie împreună cu o persoană pe care o iubeşti?

Dick Duerksen

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor