Un remediu pentru vinovăție

Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară. Ioan 6:37

Titlul ţipa electiv cuvântul „VINOVĂŢIE”. Fotografia de dedesubt putea frânge orice inimă. Arăta o mamă şi un tată luându-şi rămas bun de la fiica lor iubită, de 18 ani. Înainte ca poliţiştii s-o conducă pentru a petrece 10 ani sau mai mult în închisoare, pentru că-şi ucisese copilul nou-născut.

Dragostea şi durerea amestecate pe feţele lor loveau inima oricărui părinte care a iubit un copil – inima oricărui om care a iubit pe cineva. Ce părinţi adevăraţi nu şi-au făcut visuri şi speranţe pentru copiii lor? Ce părinţi n-au lucrat şi nu s-au sacrificat, ca să ajute aceste speranţe să devină realitate? Colegiu… lecţii de muzică… sport…

O astfel de scenă ne aminteşte de una când toţi vom fi chemaţi să stăm înaintea lui Dumnezeu, Judecătorul neprihănit, şi să răspundem pentru vieţile noastre. Verdictul va fi: vinovat! Biblia ne spune că „toţi au păcătuit” (Romani 3:23).

Dar în dragostea noastră rănită pentru un copil rătăcit sau în necaz, o altă imagine ne vine în minte – imaginea lui Dumnezeu. Tatăl nostru, care a golit tot cerul pentru noi şi a cheltuit tot ce avea mai scump, ca să ne răscumpere. Dumnezeu a făcut pentru noi ceva ce părinţii fetei nu puteau face pentru ea. Isaia 53:5-9 ne spune cum El a luat pedeapsa noastră! „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre… Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi. Fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor”.

Calea noastră de a lucra cu vina cuiva (sau vina presupusă a cuiva) este să aruncăm cu pietre şi să separăm persoana în necaz chiar de sursele şi comunitatea care i-ar putea oferi ajutor. Cineva s-a referit la aceasta, ca fiind „împuşcarea răniţilor noştri”.

Domnul nu-i lasă pe cei vinovaţi să plece liberi, dar El oferă o soluţie – o soluţie care, dacă este practicată printre noi ca familie, prieteni, localitate şi biserică, va restaura multe suflete lovite şi împovărate. Cu inima şi braţele larg deschise, El ne roagă: „Veniţi la Mine” (Matei 11:28). Făgăduinţa Lui este că nu va da afară pe nimeni care o va face (Ioan 6:37).

Există cineva care are nevoie de exemplul tău de dragoste şi acceptare a lui Dumnezeu?

Lois (Rittenhouse) Pecce

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor