Lumina Lumii

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Matei 5:14

Un om singur mergea pe străzile vechiului oraş Gdansk din Polonia, unde venise pentru nişte afaceri. După ce şi-a rezolvat afacerea şi s-a pregătit să se întoarcă acasă, el a observat că într-o clădire pe lângă care trecea avea loc o întâlnire. Curios, a intrat şi s-a aşezat. Ceea ce a auzit i-a captivat inima imediat.

Pentru următoarele două săptămâni s-a întors în fiecare seară să asculte şi să înveţe, în timp ce Evanghelia lucra schimbări subtile în inima sa. Când în cele din urmă întâlnirile s-au terminat, s-a întors acasă, nu ca să se mai ocupe de afacerea sa, ci cu o dorinţă arzătoare de a împărtăşi lucrurile minunate pe care le văzuse şi auzise despre acest Dumnezeu, despre care descoperise că făcea totul ca să răscumpere lumea din păcat. Nimic nu era acum mai important decât să deschidă uşa templului sufletului său şi să-L invite pe Duhul Dumnezeului său să locuiască înăuntru.

Când a sosit în satul său şi a început să împărtăşească slava Evangheliei cu vecinii săi şi să se întrebe: „N-ar fi mai potrivit dacă acest templu, acest trup al meu, ar fi un far în lume? N-ar fi frumos dacă luminile dinăuntru ar fi strălucitoare, iar ferestrele uriaşe, cu imagini frumoase, ar arăta adevărurile salvatoare ca întreaga lume să le vadă?”

Şi atunci şi-a dat seama de valoarea legilor simple ale sănătăţii, pe care Dumnezeu le-a dat cu atâta har poporului Său, şi de motivul pentru păstrarea lor. Prin harul lui Dumnezeu, el a făcut din corpul său ceva ce va mărturisi întregii lumi.

Curând, o întreagă adunare, formată din familia şi vecinii lui, se închinau împreună în ziua de Sabat. Şi în timp ce lumina dragostei lui Isus radia de la aceşti credincioşi în localitatea lor, prin cuvânt şi faptă, multe „minuni” de sănătate şi vindecare îi însoţeau. Lumina care strălucea de la unul singur a aprins pe altul şi pe altul şi s-a făcut din ce în ce mai strălucitoare, până a aprins întreaga localitate şi dincolo de ea.

Acceptă provocarea lui Isus: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vă vadă faptele voastre bune şi sâ slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” (Matei 5,16)

Walter Thompson

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video