Cura regală de apă

Isus i-a răspuns: „Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în ei într-un izvor de apă, care va ţâşni în viata veşnică.” Ioan 4:13-14

Acum câţiva ani, un şef de trib din Africa s-a constipat foarte tare. În van a căutat uşurare în toată lumea. Autorităţi medicale i-au prescris o varietate de cure, dar tractul lui digestiv devenise atât de fragil, încât nimic nu mai avea efect. Un servitor creştin a sugerat ca el să viziteze spitalul adventist, faimos pentru tratamentele lui pentru săracii din ţară. Disperarea regelui pentru uşurare i-a învins în cele din urmă mândria şi s-a urcat în Rolls-Royce-ul lui spre misiune, cu secretarul lui şi teancuri de fişe medicale.

Angajaţii spitalului cunoşteau lipsa de prietenie a monarhului faţă de misiunile creştine. Totuşi, medicul l-a salutat. În timp ce doctorul privea la fişele lui medicale, regele a oftat şi a spus că a venit ca la ultima soluţie disperată.

– Câtă apă beţi? a întrebat medicul.

Regele s-a uitat la el încruntat;

– Despre ce întrebi?

Secretarul regelui a explicat că „regele are alte lucruri de băut”. Medicul ştia foarte bine aceasta. Mulţi din casa regală africană beau sânge.

– Dimineaţa, a continuat medicul fără ezitare, beţi vă rog două până la patru pahare de apă călduţă, cu cel puţin o jumătate de oră înainte de micul dejun. Beţi cu o jumătate de oră înainte de mese sau cel puţin la o oră după mese, ca să nu se dilueze sucurile digestive. Fierbeţi apa, ca să vă asiguraţi că e curată. Monarhul se aştepta la o cură exotică. Faţa lui s-a schimbat.

– Doar apă? Asta e tot?

– Încă ceva – pentru următoarele câteva săptămâni, mâncaţi doar fructe proaspete, cereale integrale şi legume moderat fierte, cu ulei puţin sau deloc. Soţia mea îl va ajuta pe bucătarul dumneavoastră, dacă este necesar.

Doctorul l-a însoţit pe Maiestatea sa la limuzină, adăugând:

– Vă rog să-mi comunicaţi cum vă simţiţi.

După şase săptămâni, regele s-a întors din nou la clinică, a coborât din Rolls-Royce-ul lui şi servitorii l-au urmat, încărcaţi cu daruri.

– Atât de simplu! Atât de minunat! a exclamat el. Sunt vindecat.

La fel de simplă, ca şi cura de apă pentru constipaţie, este cura lui Isus pentru păcat. Trebuie doar să-I dai voie lui Isus să-ţi inunde organismul – primind cât de mult posibil de la El înainte de micul dejun, şi vei fi uimit cât de mult poate face pentru viaţa ta acest remediu simplu.

Ai băut destulă apă astăzi – şi de la Isus – ca să te menţii sănătos fizic şi spiritual?

Raymond & Dorothy Moore

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video