Puterea încredibilă a muzicii

Căci Tu eşti ajutorul meu şi cânt la umbra aripilor Tale. Psalmul 63:7, traducerea N.I.V.

Muzica a fost salvarea mea. Trecând printr-o perioadă dificilă cu părinţii mei şi fiind foarte stresată, aveam sentimentul că nu eram liberă să mă exprim. Deşi îmi plăcuse muzica întotdeauna, aceasta nu jucase un rol important în copilăria mea. Apoi, când aveam 12 ani, am fost la un concert şi am auzit o vioară solo. A fost un moment magic! De atunci, am avut o pasiune pentru a cânta la un instrument, deşi n-am avut şansa să fac aceasta decât un an mai târziu, când violonista care făcuse să aibă loc pentru mine acel magic moment a devenit profesoara mea. Ea m-a inspirat. Şi vioara mi-a dat un scop în viaţă, pe care nu l-am avut niciodată mai înainte.

Am descoperit că prin muzică puteam să exprim acum sentimente adânci din interiorul meu, pe care nu le puteam scoate la suprafaţă mai înainte. În acelaşi timp, când îmi exprimam acele sentimente, simţeam vindecarea venind asupra mea şi eram fericită pentru prima dată în viaţă! Dar nu numai că eram fericită, ci îi făceam şi pe alţii fericiţi prin muzica mea. Bucuria mea se dubla! A fost începutul călătoriei mele de o viaţă cu vioara.

Muzica are o incredibilă putere emoţională. Soţul meu, care este pianist, a fost rugat să cânte la înmormântarea soţului unei prietene. Cuplul se căsătorise cu mulţi ani în urmă, iar văduva era foarte îndurerată. După înmormântare, mi-a spus: „Îmi era groază de această înmormântare şi nu ştiam cum voi putea să trec prin toate. Dar aţi cântat o muzică atât de frumoasă şi de plină de speranţă, încât am fost transportată dincolo de circumstanţe, într-un loc mai bun.”

Muzica are puterea de a exprima fiecare emoţie omenească. David cânta din gură şi la instrument toată gama de emoţii omeneşti şi găsea vindecare în aceasta. Dumnezeu i-a instruit chiar pe israeliţi cum să mânuiască trompetele şi cum să cânte în cor. Şi, de fiecare dată când au făcut-o, au învins!

În fiecare zi, facem faţă unei bătălii cu emoţiile noastre. Permite puterii muzicii să te aline, să-ţi dea energie, să te ridice şi să te inspire, aşa cum face şi pentru mine.

Cercetătorii au descoperit că acei copii care ascultă muzica lui Mozart iau note mai bune. De ce nu pui puţină muzică de Mozart la casetofon sau CD player, să vezi ce poate face pentru tine?

Dianne Kosarin

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video