Eram flămând şi însetat

„Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-ati dat de băut; am fost străin şi M-ati primit.” Matei 25:35

Când o să se termine odată? mă tot gândeam. Ce vrea Dumnezeu să învăţ din asta? Apoi mi-am amintit de Romani 8:28. Hristos spune: „toate lucrurile”. El nu spune cum şi când, dar toate lucrurile lucrează pentru binele celor ce îl iubesc.

Nu-mi amintesc anul, ca să nu mai vorbesc de luna, în care toate aceste gânduri au început să-mi treacă prin minte. Ştiu doar că s-a întâmplat într-o vară, cam cu şase ani în urmă. Însoţitoarea mea plecase şi nu aveam pe nimeni care să mă ajute. Nu locuiam în această parte a Los Angeles-ului de prea mult timp şi nu ştiam pe cine să sun ca să mă ajute. Apoi, i-am sunat pe toţi cei pe care îi cunoşteam, dar pentru diferite motive. Răspunsul lor era totdeauna nu.

Stând întinsă acolo, o paralizată, mă gândeam la Matei 25:35. Îmi era foame şi sete şi nu puteam să mă servesc. A vrut Isus să spună cu adevărat că cei care îmi spuneau mie „nu” îi spuneau „nu” Lui? Repede am făcut o rugăciune să nu-mi dea voie niciodată să-I spun „nu” Lui sau vreunuia dintre copiii Lui în nici un fel.

În cele din urmă, am sunat-o pe Joan. Ne întâlnisem cu şase sau şapte ani în urmă, dar nu ne cunoşteam bine. Pe lângă aceasta, ea locuia la 50 km distanţă. Timp de 12 seri la rând, la ora 10:30, Joan venea să-mi dea hrană şi apă. Mă întreba cum îmi merge cercetarea şi se scuza pentru că nu făcea mai mult. Dar ea a făcut atât de mult, pentru că ea a făcut tot ce putea. Joan a fost o adevărată lumină pentru Domnul.

Nu, nu primeam foarte multă apă şi hrană, dar nevoile mele au fost împlinite, aşa cum spunea Pavel în Filipeni 4:19: „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos”.

Joan s-a mutat şi n-o văd prea des. Dar când vorbim şi încerc să-mi exprim recunoştinţa, ea spune că era doar „ceva ce trebuia făcut”. Dar de ce doar ea a văzut că îmi era foame şi sete?

Există cineva în familia ta, între vecinii tăi sau în biserica ta care are nevoie de ajutor? Aminteşte-ţi că tot ceea ce faci pentru alţii Isus consideră că ai făcut pentru El.

Therese L. Allen

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor