Ai nevoie de un transplant de inimă?

„Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.” Ezechiel 36:26

Doi bebeluşi erau amândoi predestinaţi să moară din cauza unor defecte fatale congenitale. Unul era deja născut, celălalt era încă în pântecele mamei lui.

Copilaşul Gabrielle a venit pe lume cu o mare parte din creierul şi craniul ei lipsă. Deşi inima ei era sănătoasă şi bătea viguros, nici o operaţie sau transplant nu putea corecta vreodată teribilul ei defect. Ea era pe moarte.

Bebeluşul Paul a fost diagnosticat înainte de naştere cu o subdezvoltare a părţii stângi a inimii lui. Nu va apărea nici o problemă atâta timp cât rămânea în uter. Dar imediat după naştere, el va avea nevoie de ambele părţi ale inimii sale. Fără tratament, putea să moară. Cea mai bună şansă a lui Paul era un transplant de inimă. Numele lui era pe o listă pentru transplant de inimă.

Părinţii lui Gabrielle, loviţi de durere, şi-au dat seama că fiica lor nu putea fi salvată. Poate că viaţa ei ar putea avea un scop, dacă un alt bebeluş, unul care de asemeni ar fi putut să moară, ar putea fi salvat, primind organele ei sănătoase. Părinţii ei au decis că imediat ce creierul ei va muri şi moartea era evidentă, ei vor da un ultim dar, darul vieţii, oferind inima ei sănătoasă unui bebeluş care avea nevoie de ea.

Corpul micuţei Gabrielle şi cel al nenăscutului bebeluş Paul, aflat în pântecele mamei sale, au fost duse la Centrul Medical al Universităţii Loma Linda, unde s-a luat decizia ca Paul să primească inima încă sănătoasă a Gabriellei. Bebeluşul Paul s-a deteriorat atât de rapid după naştere, încât, fără inima Gabriellei, el ar fi murit cu siguranţă. Paul a devenit cea mai tânără persoană care a suferit un transplant de inimă la vârsta de 90 de minute! Când scriem aceasta, Paul este un copil sănătos de 8 ani, viaţa lui fiind posibilă datorită ultimului dar al Gabriellei.

Cu toţii am putea fi pierduţi, aşa cum ar fi putut fi şi bebeluşul Paul, dacă nu primim o inimă nouă – o nouă inimă spirituală. Păcatul a invadat inimile noastre, dar Hristos ne oferă o inimă nouă, care să înlocuiască „inima de piatră”. Spre deosebire de Gabrielle, care a avut de dat doar o inimă. Mântuitorul nostru poate oferi fiecăruia o inimă nouă. În timp ce darul Gabriellei nu va dura pentru totdeauna, inima pe care Dumnezeu o oferă este proiectată să dureze pentru veşnicie.

Ai profitat de oferta Lui de transplant?

Elmar P. Sakala & Leonard L. Bailey

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor