„Mâncând” pâinea vieții

Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor zicând: ’Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu’. Matei 26:26

„EŞTI CEEA CE MĂNÂNCI” spune firma magazinului de alimente sănătoase din apropierea casei mele. Entuziaştii în ale sănătăţii, luând în serios acest slogan, născocesc uneori planuri inventive de dietă. Ei vorbesc despre o dietă „cu totul naturală”; o „dietă organică”; o „dietă de sucuri”. Există multe „diete” şi multe „cure”! Dar ştiaţi despre foarte recomandata dietă făcută chiar de Isus?

„Eu sunt Pâinea vieţii”, citează înregistrarea sacră, ca fiind cuvintele lui Isus. „Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi au murit” (Ioan 6:48-49). Dorind nespus ca fiecare ascultător să înţeleagă aceste cuvinte, Isus S-a întors iar şi iar la acest lucru: „Pâinea care se coboară din cer este de aşa fel, ca cineva să mănânce din ea şi să nu moară. Eu sunt Pâinea vie, care s-a pogorât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viaţa lumii” (versetele 50, 51).

Oricât de atent mi-aş supraveghea obiceiurile legate de mâncare (şi încerc să mănânc o hrană variată, preparată simplu), strămoşii mei spirituali o duceau mai bine. Ei au mâncat mană.

Şi au murit cu toţii.

Chiar mai mult, în acest timp, deseori le lipseau emoţiile pozitive, care să-i ducă la sănătate.

Prin contrast, Isus spune că cine mănâncă trupul Său şi bea sângele Său „trăieşte” în El, iar El trăieşte „în ei”.

Ba chiar mai mult: „Cine mănâncă pâinea aceasta va trăi în veac” (versetul 58).

Ce dietă! Poate fi şi dieta mea, dacă iau această făgăduinţă personal: „N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” (Matei 9,13). „Veniţi la Mine, toţi cei …. împovăraţi” (Matei 11,28). „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6,37).

Este încurajator să reflectăm că, atunci când „mâncăm trupul” pe această cale, Tatăl priveşte la noi şi-L vede pe Fiul Său. Pentru El, noi suntem un întreg, în acest sens şi în ochii Lui, noi suntem ceea ce mâncăm.

Invită-L pe Isus să trăiască în tine astăzi şi experimentează energia şi eficienţa, reînnoite.

Kenneth I. Burke

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video