Mori de sete?

„Te voi vindeca şi îţi voi lega rănile”, zice Domnul. Ieremia 30:17

Când te gândeşti la vindecare, probabil că îţi vin în minte cuvintele „medicament”, „spitale”,„fizioterapie” şi „onorarii la doctor”. Dar, în multe cazuri, tratamentul poate fi la fel de aproape ca robinetul de la bucătărie – şi de regulă este gratis! Da, vorbesc despre apă.

În 1905, Ellen White scria: „În sănătate şi în boală, apa curată este una dintre cele mai alese binecuvântări ale cerului. Folosirea ei adecvată promovează sănătatea. Este băutura pe care Dumnezeu a oferit-o pentru astâmpărarea setei la oameni şi la animale. Băută din abundenţă, ea ajută la suplinirea nevoilor organismului şi asistă natura, ca să reziste bolii” (Dietă şi hrană, p. 369).

Dar problema este că mulţi dintre noi n-o bem, sau cel puţin nu bem destul. De fapt, corpul poate fi deshidratat în mod cronic şi să nu-ţi dai seama de aceasta pentru că nu ţi-e sete.

Dacă nu bei cel puţin şase – opt pahare pe zi, în funcţie de greutatea corpului tău, eşti deshidratat!

A rămâne deshidratat pentru lungi perioade de timp introduce multe indispoziţii fizice, care vor dispărea cu o cantitate adecvată de apă. Corpul tău are nevoie de apă, ca să prevină concentrarea prea mare a sângelui, ceea ce determină absorbţia de apă din celulele din jur. Când aceasta se întâmplă, simţi că ţi-e sete, şi foarte mulţi oameni şi-o astâmpără bând ceai, cafea sau băuturi răcoritoare. Dar acestea nu pot înlocui apa. De fapt, corpul tău are nevoie de şase-opt pahare de apă pe zi, pentru ca organele lui să poată lucra eficient.

Iată ce a spus Michael Peck despre avantajele celor care beau opt pahare de apă pe zi: „Când am început prima dată acest program, eram supraponderal, cu tensiune arterială crescută şi sufeream de astm şi de alergii, pe care le aveam din copilărie. Astăzi, am tensiunea arterială sub control… iar programul a redus frecvenţa problemelor legate de astm şi alergii la punctul în care practic nu mai există.”

Dumnezeu vrea să ne redea sănătatea. Bea din abundenţă din „medicamentul” pe care El l-a prevăzut şi vezi dacă nu simţi o diferenţă.

Nu aştepta să-ţi fie sete ca să bei apă pentru sănătatea ta fizică şi bea din Cuvântul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta spirituală.

Jan W. Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor