Soluția la problema păcatului

Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Romani 8:13-14

Păcatul are un mod anume de a ne învârti şi a stoarce viaţa din noi. Dar Isus are o soluţie pentru toate. Aşa cum El a rezolvat problema ca bebeluşul în dezvoltare să poată fi liber să crească în uterul mamei, El are o cale de a rezolva problema păcatului.

Dar mai întâi, priviţi cum Dumnezeu protejează fătul în dezvoltare. Din moment ce pereţii uterului se destind doar ca răspuns la creşterea bebeluşului, s-ar putea crede că acesta ar fi atât de strâns acolo, încât n-ar putea fi în stare să se mişte deloc. Aşa cum v-aţi putea aştepta, Creatorul atotcunoscător a anticipat această problemă şi a pregătit o soluţie perfectă – o soluţie numită lichidul amniotic (nu e doar un joc de cuvinte!).

Această baie de apă, încălzită la temperatura corpului de corpul mamei, înconjoară continuu bebeluşul. Lichidul însuşi este închis într-un sac special căptuşit, numit sacul amniotic. Spaţiul cu lichid din interiorul sacului amniotic îi dă voie bebeluşului să-şi mişte mâinile şi picioarele. Lichidul acţionează ca un absorbant de şoc, ca să protejeze persoana în dezvoltare de a fi zgâlţâită sau rănită.

Lichidul menţine pielea bebeluşului moale şi umedă în lunile pe care le petrece în corpul mamei. Prea mult sau prea puţin lichid amniotic ar putea duce la probleme semnificative pentru micul înotător. Dumnezeu a proiectat cu atenţie ca acea cantitate de lichid amniotic să fie totdeauna în echilibru. Este îndepărtată continuu când bebeluşul o înghite şi este continuu înlocuită de lichidul produs de rinichii fătului.

Creatorul nostru n-a lăsat nimic la întâmplare când a fost vorba de nevoile noastre când eram bebeluşi. Nici n-a lăsat nimic la voia întâmplării când a fost vorba de nevoile noastre, în calitate de creştini. El ştia că vom avea nevoie să fim protejaţi de loviturile păcatului, aşa că soluţia Lui a fost Duhul Sfânt. Fiind cufundaţi în Duhul Sfânt, putem fi protejaţi de eroare, de ispitele copleşitoare, mângâiaţi în descurajare şi conduşi la adevăr, prin Isus. Ce soluţie uimitoare la problema păcatului!

În fiecare dimineaţă, cere Duhului Sfânt să te conducă şi poţi fi născut din nou in fiecare zi, ca fiu sau fiică a lui Dumnezeu.

Elmar P. Sakala

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video