Alcoolul tocește mintea

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. Romani 12:2

Alcoolul cauzează durere emoţională, este golit de substanţe nutritive şi duce la moarte prematură. El reprezintă tot ceea ce este diavolul. Să ne mirăm atunci de ce Satana lucrează din greu, ca să ne ispitească cu această substanţă? După toate definiţiile, alcoolul este un drog. Absorbirea şi distribuirea lui în organism urmează acelaşi model ca cele mai multe droguri şi medicamente. O relaţie doză-răspuns există între cantitatea de alcool consumat şi anxietatea şi lipsa de inhibiţie care rezultă. Aceste efecte progresează rapid cu incapacitatea de a merge drept, timp de reacţie crescut, judecată săracă, lipsă de coordonare şi comportament dezinhibat. Efectul general al alcoolului este al unui depresiv, nu al unui stimulent. Pe lângă conţinutul de etanol, alte substanţe, numite congeneri, care se găsesc în anumite băuturi alcoolice, cauzează o beţie mai rea.

Există vreun beneficiu pentru sănătate datorat consumului de alcool? Până acum, nici o probare clinică pe fiinţe umane nu a dovedit că consumarea de alcool este benefică la vreun nivel. Orice dovadă că ar creşte HDL-ul (colesterolul bun) implică sucul de struguri, folosit ca bază pentru vin, nu alcoolul însuşi. Alcoolul distruge viaţa şi sănătatea.

Consumul de alcool este imposibil de controlat. Unii pot începe cu alcool la masă, pentru a crea o anume ambianţă. Curând, vor avea nevoie de el şi între mese, ca să poată face faţă problemelor din viaţă, depinzând de el, ca să ajungă la o anume stare de amorţeală mintală. Aceasta este condiţia pe care Satana speră să o obţină în rasa noastră omenească, pentru că în această stare el reuşeşte să submineze viaţa noastră hristocentrică.

Acceptă provocarea şi nu lăsa ca ceva să se interfereze cu „reînnoirea minţii” tale prin Hristos Isus.

Crystal Whitten

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor