Oprește-te și miroase trandafirii

Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri? El ţine în mână sufletul a tot ce trăieşte, suflarea oricărui trup omenesc. Iov 12:9-10

Fiind mama a două fete şi având serviciu, cea mai stresantă perioadă a zilei nu este în timpul orelor de la birou, ci între 6 şi 8 dimineaţa, când trebuie să le spăl, să le îmbrac şi să le transport acolo unde trebuie să ajungă la timp.

Într-o zi, Diana, fiica mea cea mare, mi-a amintit de una dintre cele mai simple lecţii de viaţă. Diana are paralizie cerebrală şi nu este dezvoltată mintal pentru vârsta ei. Deşi are 8 ani, se comportă ca un copil de 3-4 ani.

După ce am lăsat-o pe cea mică la şcoală, întârziasem cu 5 minute în timp ce mă grăbeam s-o duc pe Diana la creşă. Mă grăbeam pe trotuar, când Diana s-a oprit şi mi-a spus cu o voce cântată: „Mămico, auzi?” încercând încă s-o trag după mine, i-am spus: „Ce e? Nu aud nimic. Hai, hai să mergem!” Dar ea nu se grăbea.

„Păsărelele. Nu auzi păsărelele, mămico? Unde sunt?”

Dându-mi seama că n-o s-o fac să se mişte, dacă nu-i arătam unde cântau păsărelele, i-am arătat un copac din apropiere. Am luat-o apoi de mână ca s-o fac să se grăbească, dar ea continua să rămână în urmă. S-a întors spre straturile de flori de primăvară, care înfloreau de o parte şi de alta a potecii spre creşă. „Ce flori îţi plac cel mai mult, mămico?”

Cu un oftat, am renunţat s-o fac să meargă mai repede. În cele din urmă, dându-mi seama de inocenţa cu care Diana se bucura de dimineaţă (neatentă la graba mea), am răspuns: „Cel mai mult îmi plac cele mov. Ţie care îţi plac?”

„Îmi plac cele galbene şi cele roz, cele albe şi cele portocalii….” a continuat ea, enumerând culorile curcubeului. În cele din urmă, am ajuns şi am întârziat 10 minute la serviciu, dar cu o faţă mult mai veselă în acea zi, pentru că mi se reamintise: „Opreşte-te şi miroase trandafirii”.

Şi există trandafir mai frumos decât viaţa unui copil?

Te-ai oprit astăzi ca să miroşi trandafirii?

Nancy Hadaway

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video