Deschide rezervorul de apă al lui Dumnezeu

Căci voi turna ape peste pământul însetat și râuri peste pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta ţi binecuvântarea Mea peste odraslele tale. Isaia 44:3

Totul a început când echipele de montaniarzi din câteva ţări au căutat să fie primele care să cucerească Muntele Everest, cel mai înalt munte din lume. Echipa de elită a Elveţiei, considerată de mulţi ca fiind cea mai bună, a făcut prima încercare, dar a eşuat.

Un an mai târziu, britanicii s-au hotărât să încerce. În timp ce studiau cu atenţie jurnalele expediţiei elveţiene, ei au făcut o descoperire interesantă. Membrii echipei elveţiene beau mai puţin de două pahare de apă pe zi. Putea fi acesta motivul eşecului lor? În consecinţă, britanicii au comandat mai mult echipament de topire a zăpezii. Oamenii au băut 12 pahare de apă pe zi şi au ajuns în vârf!

Cei mai mulţi oameni subestimează cantitatea de apă pe care o pierd în timp ce sunt activi. Unii atleţi pierd până la cinci litri. Dacă nu înlocuieşti lichidul pierdut, nu numai că te vei simţi foarte obosit, dar vei pierde şi săruri esenţiale. Dacă aştepţi până ţi se face sete, e prea târziu. Organismul tău suferă deja de deshidratare şi simptome de epuizare.

Apa este sursa de energie a naturii, depozitată. Te poate ajuta să-ţi zugrăveşti casa sau să tunzi iarba. Fluidul vital îţi dă energie să termini acel maraton pe care credeai că nu vei fi niciodată în stare să-l termini sau să ajungi în vârful unui munte!

Dar apa poate face mai mult decât atât. Ai vizitat vreodată Palm Springs? Într-o parte, nu vei vedea decât nisip şi plante de deşert, şi chiar în apropiere cresc palmieri cu umbră, iarbă verde din abundenţă şi flori de toate felurile. Care este diferenţa? Apa.

Duhul lui Dumnezeu este ca apa. Când intră în oameni, schimbarea este evidentă. Energie, motivaţie şi talente înfloresc în viaţă. Oamenii au acum putere să spună „nu” obiceiurilor care i-au ţinut captivi ani de zile. Ei au putere să cucerească munţi de vinovăţie şi confuzie, care păreau de netrecut. Dar aşa cum doar câteva zile fără apă transformă grădina într-un deşert, la fel este şi cu noi. Aşa că, pentru cele mai bune rezultate, bea din abundenţă din Duhul lui Dumnezeu în fiecare zi.

Bea opt pahare de apă astăzi, chiar dacă nu fi-e sete.

Rezultatele vor depăşi cu mult eforturile tale.

Nancy Newball

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor