Idealul lui Dumnezeu pentru bărbați și femei

Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. Geneza 1:27

„Parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” V-aţi gândit vreodată de ce a ales Dumnezeu să introducă pe noua şi frumoasa Sa planetă grupuri de femei şi bărbaţi? E adevărat, acesta a fost mijlocul ales de El ca să populeze planeta. Dar Dumnezeu ar fi putut să facă aceasta pe multe căi diferite. El ar fi putut să spună un cuvânt, şi locuitorii ar fi apărut la existenţă, până când El ar fi fost mulţumit că erau destui.

Dar cât de mult am fi pierdut! Tatăl şi Fiul cunoşteau de la început bucuriile unei relaţii intime (loan 17) şi doreau ca pământenii să cunoască bucurii asemănătoare în câteva domenii ale relaţiilor lor. Din moment ce a ales să ne creeze după chipul Său, El a proiectat o relaţie specială între partea masculină şi partea feminină a chipului Său. Trebuia să fie încoronarea întregii creaţiuni – darul puterii de a crea.

Cât de atent a fost El cu acest eveniment edenic! Contribuţia semnificativă a lui Adam venea din partea sa. Eva era dependentă de el pentru asta. El era dependent de ea pentru continuarea vieţii din sămânţa sa. Interdependenţă completă.

Adam a dormit în timpul primei operaţii chirurgicale, nu pentru că Dumnezeu nu putea opera fără durere, ci mai mult pentru ca primul bărbat să nu fie ispitit să folosească argumentul: „Eram acolo. Am fost martor la originea ta.” Nu ar fi fost corect!

Apoi, Dumnezeu le-a spus la amândoi patru lucruri importante. I-a binecuvântat în mod egal; le-a spus să fie roditori şi să se înmulţească, lucru pentru care amândoi erau esenţiali; le-a spus să supună pământul, implicându-i pe amândoi în stăpânirea asupra pământului; şi El S-a bucurat ca ei să aibă domnia asupra stăpânirii Lui neumane – de fapt, să fie co-administratori. Nu e de mirare că Ellen White ne spune că Adam şi Eva erau egali la creaţiune (Patriarhi şi Profeţi, p. 31).

Cât de recunoscători putem fi lui Dumnezeu pentru planul Său ideal, care i-a adus pe bărbaţi şi femei într-o relaţie de unitate, unul lângă altul şi egali în armonie perfectă.

O, Doamne, Creator, ajută-mă să arăt soţului sau soţiei mele respectul şi admiraţia relaţiei de egalitate şi unitate edenică, scopul original al lui Dumnezeu pentru bărbaţi şi femei.

Alberta Mazat

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor