Când simți că îngrijorarea se apropie

Celui cu inima tare Tu ii chezășuiești pacea, da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

Lyndon B. Johnson, fost președinte al Statelor Unite, a spus odată unei audiențe din Stonewall, Texas, că se simțea bine pentru că urmase sfatul unei femei în vârstă care spunea: „Când merg, merg încet. Când stau jos, nu stau lejer. Și când simt că se apropie îngrijorarea, mă duc la culcare.” Această femeie în vârstă nu era psiholog, dar ea a dat un sfat mare celor care trăiesc într-o lume cu înaltă tehnologie și mult stres, îmbibată cu depresie, îngrijorare și teamă.

Mai întâi, „Când merg, merg încet”. Cu alte cuvinte, nu te grăbi prin viață. Încetinește destul, ca să te bucuri de priveliște și să miroși florile pe drum.

În al doilea rând, „Când stau jos, nu stau lejer”. Nu te simți prea confortabil cu ceea ce ai, cu ceea ce ești sau cu ceea ce faci. Viața este dificilă și uneori circumstanțe dincolo de controlul tău pot să-ți fure siguranța și să forțeze schimbarea. Este cel mai bine să fii flexibil în vremuri ca acestea. Cum spun cei din Indiile de Vest: „Fii pe fază, omule!”

Și în al treilea rând, „Când simt că se apropie îngrijorarea, mă duc la culcare”. Somnul este un mare încărcător de baterii. În timp ce viața se descompune și crezi că nu mai poți supraviețui, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să mergi la culcare. Lucrurile par întotdeauna mai luminoase dimineața!

Dumnezeu are și un sfat deosebit. Citește din nou cuvintele lui Isus din Matei 6:27-35. De ce te îngrijorezi când Dumnezeu are grijă chiar de lucrurile mici, ca păsările și florile, nu poate avea El grijă cu mult mai mult de tine? Tot ceea ce îți cere să faci este să trăiești zilele pe rând.

Petru transmite același mesaj în 1 Petru 5:7, în care spune că ar trebui să-I dăm lui Dumnezeu grijile noastre. Lăsând lucrurile să treacă și dându-I voie lui Hristos să aibă grijă de tine și de problemele tale, nu e la fel de ușor pe cât pare, dacă ești obișnuit să-ți rezolvi singur problemele. Dar Dumnezeu spune că, doar dacă te încrezi în El, îți va da pace deplină. De ce să nu faci o încercare?

Dă Domnului toate îngrijorările tale și ai încredere că El va răspunde rugăciunilor tale și îți va da pace deplină.

Caroline Watkins

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video