Ia-ți încărcătura pentru viață

Apropiați-vă de Dumnezeu și El Se va apropia de voi. Iacov 4:8

Lumina soarelui încarcă electric moleculele din aer și le face negative. Dar problema celor mai mulți dintre noi este că ajungem să respirăm prea mult aer încărcat pozitiv din cauza încălzirii și aerului condiționat. Aceasta poate duce la dureri de cap, obstrucție nazală, oboseală și amețeală. Pe lângă aceasta, s-a dovedit că aerul încărcat pozitiv deprimă glandele suprarenale și diminuează secreția hormonilor esențiali în a face față stresului. De aceea, pentru bunăstarea ta, este atât de important să exersezi în lumina soarelui și să inspiri adânc din acel aer proaspăt încărcat cu ioni negativi.

Nu e interesant că, înainte ca oamenii de știință să descopere aceste informații despre unele dintre efectele vătămătoare ale respirării de aer închis, Ellen White scria: „Aerul este binecuvântarea gratuită a cerului, calculată să electrifice întregul organism… Efectele produse de locuirea în camere închise, neaerisite, sunt acestea: organismul devine slab și nesănătos, circulația este încetinită, sângele se mișcă leneș prin organism, pentru că nu este curățit și revitalizat de aerul curat și reînviorător al cerului. Mintea devine deprimată și încețoșată, în timp ce întregul corp este moleșit, și febre, și alte boli acute sunt gata să ia naștere” (Mărturii, vol. 1, pp. 717-719).

Un lucru asemănător se aplică vieților noastre spirituale. Ellen White spune: „Influența gândurilor și acțiunilor fiecărei persoane îl înconjoară cu o atmosferă invizibilă, care este în mod inconștient respirată de toți cei care vin în contact cu el.” (ibid., vol. 5, p. 111). Aceasta este înfricoșător, pentru că nu vrem ca atitudinile noastre negative să-i afecteze pe ceilalți. Dar există un remediu. „Când Domnul vede efortul hotărât de a menține gânduri curate, El va atrage mintea ca un magnet, și va curăța gândurile, și le va ajuta să se curețe de orice păcat ascuns” (A Solemn Appeal, p. 76).

Așa că lasă magnetul. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, să te atragă și vei primi încărcătura care îți poate schimba viața!

Dumnezeu este cea mai mare sursă de putere în lume.

Ce faci ca să devii conectat la sursa Lui infinită?

Rise Rafferty

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video