Îngroapă amărăciunea

„Cel încet la mânie prețuiește mai mult decât un viteaz și cine este stăpân pe sine prețuiește mai mult decât cine cucerește cetăți.” Proverbe 16:32

Într-o vineri, pe când aveam ore la universitate, într-una din pauze, mi-am dus la biroul telex, ca să iau un fax pe care cineva mi-l trimisese. Pentru că era o scrisoare din țara mea, am citit-o eu nerăbdare. Apoi, dintr-o dată am simțit mânia ca un tunet, explodându-mi în creier. Tensiunea arterială mi-a crescut și inima îmi bătea să-mi spargă pieptul. Orele din restul zilei au trecut într-o ceață, în timp ce fierbeam și scrâșneam din dinți cu mânie, amintindu-mi de cuvintele insultătoare din scrisoare: mânie din cauza acuzațiilor nedrepte; mânie la nedreptatea făcută reputației mele.

La serviciul divin de vineri seara și la cel din Sabat dimineața, în timp ce slujitorii lui Dumnezeu erau ocupați cu prezentarea adevărului Lui, de la amvon, eu, în scaunul meu, eram ocupată cu compunerea unui răspuns usturător pentru cel care îmi scrisese scrisoarea – unul care speram să-l atingă mai rău decât mă arsese el pe mine. Obsesia de a mă da la el continua să mă țină în gheare și în zilele următoare. Eram total neputincioasă să funcționez în timpul zilei, pentru că somnul mă ocolea noaptea. Pofta de mâncare îmi dispăruse, căci stomacul meu era contractat și aveam teribile dureri ulceroase. Nu mai e nevoie să spun că, fiind terminată din punct de vedere fizic și spiritual, găsisem cel mai rapid, cel mai sigur și mai nesănătos mod de a slăbi.

Sub presiunea emoțională foarte mare, sănătatea mea s-a deteriorat, până într-o zi, când m-am trezit că cea mai rănită dintre toți – fizic, mintal și spiritual – de sentimentele mele de mânie nu era altcineva decât eu însămi. Pentru mine, atuncie Eclesiastul 7:9: „Nu te grăbi să te mânii în sufletul tău, căci mânia locuiește în sânul nebunilor” a început să aibă o nouă semnificație și am început să ascult sfatul Domnului de a-i ierta pe cei care mi-au greșit, așa cum și Dumnezeu îmi iertase păcatele (Matei 6,14.15). Doar atunci am putut experimenta un simțământ de bunăstare fizică și spirituală.

Există cineva în viața ta care ți-a spus sau ți-a făcut ceva ca să te mânii? Poate e timpul să ierți și să îngropi amărăciunea.

Mary Wong

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor