Plecând în călătoria vieții tale

Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! Psalmul 9:10

Eram gata pentru călătoria noastră, de 15 km, în canionul din Utah. În câteva minute, ghidul nostru, Navajo, şi cei zece cai trebuia să sosească, ca să începem „călătoria vieţii noastre” spre Podul Curcubeului.

Cei mai slabi de înger trebuia să meargă cu barca, să facă o plimbare scurtă şi să privească acel glorios arc din nisip şi piatră. Iar noi trebuia să o luăm pe uscat – călărind şi dormind în corturi, făcând totul cum e corect. Numai după ce am văzut doar trei din cei zece cai pe care îi ceruserăm şi l-am cunoscut pe ghidul nostru de 81 de ani, am început să ne îngrijorăm puţin. Din nefericire, călătoria noastră coincidea cu primul sfârşit de săptămână din sezonul de vânătoare. Altcineva ne suflase toţi caii care puteau străbate traseul şi pe ghidul nostru iniţial. Călătoria pe jos şi călare a început.

În timp ce coboram de pe Piaute Mesa spre canioane, ne minunam de frumuseţea stâncii roşii, de canioanele înguste şi bântuite de vânturi şi aveam un sentiment de singurătate. A fost o experienţă extraordinară. Din când în când, întrebam cât mai aveam de mers, dar nu primeam nici un răspuns din partea ghidului nostru. Din fericire, unul dintre membrii grupului nostru vorbea puţină Navajo. Se părea că ghidul nostru nu vorbea engleza. Nu conta, căci oricum era aproape surd şi, pe lângă aceasta, nu mai fusese niciodată la Podul Curcubeului.

La întoarcere, am parcurs 75 de km, ne-a plouat şi ne-a nins, iar hrana ne-a fost furată de câinii prietenoşi cu care am început călătoria Ce călătorie!

Când îmi amintesc de călătoria noastră, mă gândesc la cea a copiilor lui Dumnezeu, de astăzi. Noi ştim destinaţia, dar ce se află înainte? Ce vom face pentru haine, adăpost şi hrană? Avem cu noi pe Ghidul nostru, dar putem să ne încredem în El că ne va duce acolo? Cât va dura? Unde suntem?

Isus ne spune să avem încredere în El. Putem. El ne aude, a mai fost acolo şi va avea grijă de noi.

Când nu ştii încotro te conduce viaţa, „Increde-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmul 37:3.4).

Christine Neish

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video