Isus, pâinea vieții

Drept răspuns Isus le-a zis: ‘Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea şi v-ati săturat. Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viata veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului.’ Ioan 6:26-27

Paştele se apropia. Grupe de familii îşi făceau peregrinajul spre Ierusalim, prin Galileea. Isus şi ucenicii Săi sperau să se poată odihni, dar pelerinii, auzind că Isus era în preajmă, L-au căutat. În mila Sa, Isus a răspuns cererilor lor de vindecare şi i-a învăţat calea mântuirii.

Toată ziua, mulţimea era atât de concentrată asupra mesajului şi activităţii lui Isus, încât au uitat de nevoia lor fizică de hrană. Şi Isus suferea de foame şi de oboseală la apropierea serii. Ucenicii erau îngrijoraţi de obţinerea unei hrane suficiente, ca să hrănească miile de oameni.

Isus, în înţelepciunea Sa, avea un plan de a le suplini nevoile. Folosind prânzul unui băieţel, ce consta din cinci pâini de orz şi doi peşti. El a avut suficientă hrană, ca să-i hrănească pe cei 5.000 de oameni. Minunea ilustrează în mod clar grija Lui iubitoare pentru binele nostru şi dorinţa Sa de a ne mântui.

Mulţi dintre ascultătorii Lui erau lacomi la mâncare, aşa cum sunt şi unii dintre noi astăzi. Isus ne conduce la înţelegerea unei căi mai simple de a ne hrăni, aşa cum s-a ilustrat în masa servită în acea seară. „Egoismul şi indulgenţa pentru gustul nefiresc au adus păcat şi mizerie în lume, pe de o parte din cauza excesului, şi pe de alta din cauza dorinţei” (Hristos, Lumina lumii, p. 296)

S-ar putea să ajungi să suferi din cauza alegerii pe care o faci în privinţa hranei pentru satisfacerea unui apetit pervertit? Obezitatea şi boala rezultă deseori din aceasta.

Dacă ai mânca mai simplu, şi apoi, în loc să stai multe ore în bucătărie pregătind o mare varietate de hrană bogată, sofisticată şi bogată în calorii, ai petrece acel timp cu Isus, adevărata Pâine a Vieţii, mă întreb ce diferenţă s-ar vedea atât în bunăstarea ta spirituală, cât şi în cea fizică.

Isus Hristos ne arată o cale. Hrănindu-i pe cei 5.000 de oameni acolo, la poalele muntelui, El ne-a învăţat să ne îndreptăm gândurile de la ce vom mânca către El, care este izvorul susţinerii noastre zilnice şi calea spre mântuire.

Doamne, fă ca gândurile mele să fie îndreptate spre obţinerea pâinii vieţii din partea Ta, şi nu spre satisfacerea apetitului meu fizic, pervertit.

Bert Connell

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor