Un Eutih modern

Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi îţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” Isaia 41:13

„Un băiat tocmai a căzut pe geam!” Strigătul mi-a atras atenţia. Ca asistentă medicală de tabără, am sărit în picioare şi mi-am dat seama că băiatul din balta de sânge era propriul meu fiu de 4 ani, Eric. Intrase în comă. Aşteptarea ambulanţei părea că durează ore.

Eric, căutându-l pe tăticul lui, se urcase pe masă şi se sprijinise de fereastră. Fereastra s-a deschis şi el a căzut de la 5 m, lovindu-se cu capul de trotuar.

După ce l-a examinat, medicul de la micul spital McCall a chemat elicopterul Crucii Roşii, de la Boise. Doctorul dorea să-l trimită la un spital mai mare, la un neurochirurg.

Radiografia craniului arăta o fractură în partea dreaptă, care se extindea pe aproximativ 15 cm în lungime, din spate spre faţă. Faptul că vomase în sala de urgenţe de la spitalul Saint Alphonsus era îngrijorător, dar după ce o examinare tomografică nu a arătat nici un segment căzut sau vreo afectare evidentă a creierului, neurochirurgul l-a internat la terapie intensivă pentru observare continuă. Au trecut ore lungi, cu verificări din oră în oră a funcţiilor vitale şi alte verificări neurologice.

În dimineaţa următoare, totuşi, Eric a deschis ochii şi a spus clar primele cuvinte: „Mămico, mi-e sete”. Din moment ce medicul ordonase ca Eric să nu ingereze nimic pe gură, în cazul în care ar avea nevoie de o operaţie care să reducă tensiunea intracraniană, i-am oferit copilului un burete îmbibat cu apă.

„Nu, mamă, vreau să beau din cană,” a fost răspunsul lui, în timp ce îmi îndepărta mâna.

„Slavă Domnului!” am exclamat. Vorbirea lui e clară şi îşi foloseşte normal mâinile şi picioarele.

Doar la 48 de ore după accident, Eric a fost externat. în timp ce neurochirurgul stătea lângă patul lui, revizuindu-i fişa, comentariul lui: „N-aş fi prezis niciodată o astfel de evoluţie” mi-a adus lacrimi în ochi.

Istoria biblică despre Eutih, care a căzut de la o fereastră de la etajul trei, şi despre felul în care credinţa lui Pavel l-a înviat din morţi are acum un nou înţeles (Fapte 20:7-12). Un Eutih modern locuieşte la noi acasă, viu şi sănătos, din cauza credinţei atâtor oameni care s-au rugat pentru el în acea zi din 1986. Minuni se întâmplă încă. Cere o minune şi experimentează puterea vindecătoare a lui Dumnezeu.

Linda Barton

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor