Un remediu vechi, dar incredibil de eficient

„Nu este nici un leac alinător în Galaad? Nu este nici un doctor acolo? Pentru ce nu se face dar vindecarea fiicei poporului meu?” Ieremia 8:22

Cărbunele medicinal are proprietăţi de vindecare uimitoare. De fapt, dacă aş fi naufragiată pe o insulă şi aş putea să iau un singur lucru care să mă protejeze de boală, infecţie şi rănire, aş alege cărbunele.

Nepoţica mea s-a aşezat accidental pe un muşuroi de furnici veninoase. Imediat, sute de furnici au înţepat-o. Ţipa isteric din cauza durerii. Am luat-o, i-am dat hainele jos şi am alergat la o cadă de baie. Am umplut cada cu apă, apoi am adăugat cărbune. În mai puţin de două minute, cufundată în acea baie de cărbune, s-a oprit din plâns. Cărbunele a neutralizat otrava şi nu mai avea dureri.

Cărbunele are o capacitate incredibilă de absorbţie. Suprafaţa totală a tuturor particulelor dintr-un cub mic de cărbune cu latura de numai 10 mm este de 1.000 m2! O dată ce o substanţă este absorbită de cărbune, spălarea lui cu plasmă sanguină sau suc gastric nu va face ca materialul absorbit să se resoarbă. De aceea, Bertrand, în 1913, a supravieţuit după ce a înghiţit cinci grame de trioxid de arseniu, amestecat cu cărbune, iar Touery a supravieţuit în 1831, după ce a înghiţit de 10 ori doza letală de stricnină şi o cantitate egală de cărbune.

Cărbunele va absorbi chiar agenţii producători de cancer, cum ar fi: metilclorantrenul şi benzopirenul, care, când sunt lăsate în contact cu pielea, pot produce cancer de piele.

Ellen White recomandă binefacerile compreselor cu cărbune pentru febră şi răni inflamate. Apoi adaugă: „Scriu aceste lucruri, ca să ştiţi că Domnul nu ne-a lăsat fără folosirea remediilor simple care, atunci când sunt folosite, nu vor lăsa organismul într-o stare mai slăbită, aşa cum se întâmplă când se folosesc medicamente.” (Selected Messages, book 2, p. 296).

Dumnezeu a prevăzut, de asemeni, pentru noi şi un balsam de Galaad, pentru rănile păcatului – sângele Său. Are nişte calităţi de „neutralizare” atât de incredibile, încât nu există rană a păcatului atât de rea, încât să nu poată fi vindecată. Dar, ca şi în cazul cărbunelui, puterea lui incredibilă de vindecare nu va realiza prea mult, dacă nu o aplici în viaţa ta.

Acceptă astăzi sacrificiul lui Isus şi experimentează vindecarea extraordinară a lui Dumnezeu pentru inima ta rănită.

Agatha Thrash

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor