Vindecare miraculoasa

„Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” Iacov 5:16

De ce nu vedem mai multe miracole de vindecare? Mi-am pus de multe ori această întrebare. Necrezând că este din cauza lipsei de rugăciune unul pentru altul, am început să studiez mai adânc problema. Cred că am găsit un răspuns parţial în unele dintre afirmaţiile pe care le-a făcut Ellen White.

În Medical Ministry, Ellen White indică faptul că obiceiurile rele ale persoanei bolnave îl împiedică pe Dumnezeu să răspundă rugăciunii acesteia pentru vindecare. „Mulţi se aşteaptă că Dumnezeu îi va apăra de boală doar pentru că L-au rugat aceasta. Dar Dumnezeu nu a luat în seamă rugăciunile lor, pentru că credinţa lor n-a fost desăvârşită prin fapte. Dumnezeu nu va face un miracol care să-i apere de boală pe cei care nu au grijă de ei înşişi, ci violează continuu legile sănătăţii şi nu fac nici un efort, ca să prevină boala” (p. 13).

Ea continuă: „Este datoria noastră să studiem legile care guvernează fiinţa noastră şi să ne conformăm lor.” (Healthful Living, p. 13).

În cele din urmă, „când facem tot ceea ce putem, ca să ne păstrăm sănătatea, atunci putem aştepta ca rezultatele binecuvântate să urmeze şi putem să-i cerem lui Dumnezeu în credinţă să binecuvânteze eforturile noastre, de păstrare a sănătăţii. El va răspunde apoi rugăciunilor noastre, dacă prin aceasta Numele Său poate fi glorificat; dar toţi să înţeleagă că au o lucrare de făcut. Dumnezeu nu va lucra într-un mod miraculos, ca să păstreze sănătatea celor ce au obiceiuri care îi vor îmbolnăvi cu siguranţă.” (Selected Messages, book 2, p. 464).

Lucrând cu oameni bolnavi, pot verifica afirmaţiile de mai sus. Am văzut vindecarea miraculoasă a celor ce au început să urmeze legile sănătăţii, însănătoşirea ca urmare a schimbărilor de stil de viaţă a depăşit cu mult aşteptările medicilor. Este ca şi cum Dumnezeu ar da nota 10 efortului acestor oameni!

Experienţa mea arată că, atunci când luăm decizia de a urma legile de sănătate ale lui Dumnezeu şi acţionăm conform lor, El îşi găseşte plăcere să ne dea mai multă sănătate decât merităm.

Ţi-ar plăcea să trăieşti un miracol? Este vreun obicei din stilul tău de viaţă care ar putea să-L împiedice pe Dumnezeu să facă o minune pentru tine?

Jackson A. Saxon

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor