Rişti să contactezi o boala egipteană?

„Doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine și sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.” 3 Ioan 2

Şapte milioane de americani au diabet. Dieta standard, tipic americană, bogată în grăsimi (40-47%) şi zahăr, contribuie la instalarea diabetului la adulți. Cu treizeci şi patru de secole în urmă, Dumnezeu ne-a îndemnai să evităm grăsimile (Levitic 7:23-25), dar cei mai mulţi dintre noi încă ignoră acest sfat important şi culeg rezultatele bolilor vechi de secole, cum ar fi diabetul.

Arheologii au descoperit mumii de 3.000 de ani, care arată dovezi ale prezenţei diabetului şi aterosclerozei, aceleaşi boli pe care le avem şi noi astăzi. În acea vreme, egiptenii bogaţi aveau sclavi evrei şi alţi sclavi asiatici, care să le facă munca, în timp ce ei se înfruptau din mâncăruri bogate şi aveau stiluri de viaţă sedentare.

„Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.” (Exod 15:26).

Alegând o dietă bazată pe plante şi făcând mult exerciţiu fizic, este posibil să reducem semnificativ riscul instalării diabetului la adulţi şi în multe cazuri să eliminăm nevoia de medicamente. Dumnezeu ştia de ce fel de nutriţie au nevoie oamenii, aşa că, la Creaţiune, El a oferit o hrană abundentă şi variată: fructe, cereale, nuci şi vegetale.

La Centrul Creştin de Conferinţe de la Arrowhead Springs, timp de două zile, a avut loc un seminar cu privire la posibilitatea de regresie a diabetului, în urma acestuia, o soţie a spus, recunoscătoare: „Soţul meu a încetat să mai ia cele 85 de unităţi de insulină, în a doua zi a seminarului. Acum, după cinci luni, el a slăbit 25 kg, iar eu, 17. Domnul să fie lăudat!”

Dumnezeu promite răsplătire cu sănătate celor care sunt ascultători. „Voi să slujiţi Domnului, Dumnezeului vostru şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi voi îndepărta boala din mijlocul tău.” (Exod 23:25).

Şi, în cele din urmă, pentru o sănătate deplină, Dumnezeu L-a trimis pe Isus Hristos: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug.” (Ioan 10:10).

Dacă nu ai făcut-o deja, începe azi să trăieşti după un stil de viaţă mai sănătos. Alege să eviţi bolile egiptenilor.

Henry C. Martin

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video