Într-o glumă bună este vindecare

„Atunci gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba de cântări de veselie. Atunci se spune printre neamuri: ‘Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!’” Psalmul 126:2

M-am sculat în orele târzii ale nopţii, simţindu-mă foarte bolnavă. Stând întinsă în întuneric, puteam auzi sunetele nocturne ale satului african din apropiere, încă nou pentru mine la şase săptămâni de la începutul misiunii noastre în Nigeria. Ştiam că această durere era ceva nou, căci ceea ce experimentam erau acele ultime groaznice dureri dinainte de naşterea copilului şi în mod sigur nu eram însărcinată.

Târându-mă jos din pat, m-am îndreptat încet spre frigider, unde îmi ţineam sticla cu pastile pentru malarie. Ni se spusese că la primul semn de malarie trebuia să luăm şase pastile, ca să facem atacul mai puţin sever, dar vai, n-am găsit decât una. Înghiţind tableta, m-am întors în dormitorul nostru unde soţul meu dormea. În cele din urmă, l-am trezit pe Gary, i-am spus ce credeam că mi se întâmplă şi l-am rugat să pună o pătură pe mine. În întuneric, el a pus pe mine o cuvertură, dar aceasta doar a creat o nouă problemă. Pentru prima dată în viaţă, simţeam fiecare cută. Când i-am cerut să îndrepte cutele, şi el şi-a dat seama că era grav.

La răsăritul soarelui, soţul meu s-a dus să-l caute pe doctor. Câteva minute mai târziu a venit Elena, şi, în timp ce Gary o saluta, ea a întrebat: „Ce pot să fac?”

Fără să ezite, el a replicat: „Cred că trebuie s-o împuşti”. Imediat a început să râdă când a văzut privirea îngrozită a Elenei. Dându-şi seama de dublul înţeles al cuvintelor sale, ea mi-a dat repede tratamentul necesar, ca să pot îndura şi să supravieţuiesc primei mele confruntări cu malaria.

În timpul anilor petrecuţi în Nigeria, Elena râdea deseori la glumele lui Gary. Capacitatea lui Gary de a vedea partea amuzantă în aproape fiecare situaţie l-a ajutat să se împrietenească cu foarte mulţi străini. Umorul lui nu numai că-i atrage pe oameni, dar a şi legat familia noastră. Umorul a adăugat bucurie vieţii noastre de fiecare zi şi a înălţat deseori dispoziţia noastră în timpul perioadelor grele. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de viaţă pe deplin şi sunt recunoscătoare că am o doză specială de umor la noi acasă.

Pot vedea şi alţii că Domnul a făcut mari lucruri pentru tine? Încearcă să răspândeşti mai mult umor şi râs în viaţa ta şi, poate, vor vedea.

Dianne Affolter

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor